Kajak-kenu vb

A döntőben kell nagyot villantani - Vajda Attila

  • Vásárhelyi Tamás

Az olimpiai bajnok Vajda Attila a délelőtti előfutamot, majd a délutáni középfutamot is megnyerte C-1 1000 méteren a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, és magabiztosan jutott be a fináléba. Vajda a hatharom.hu-nak elmondta, hogy elégedett csütörtöki teljesítményével, de a pénteki döntőben kell majd legjobbját nyújtania, míg edzője, Vécsi Viktor a legfényesebb éremmel lenne elégedett.

Vajda a hatharom.com-nak elmondta, hogy elégedett pénteki teljesítményével, de a pénteki döntőben kell legjobbját nyújtania

"Jól sikerült a mai nap, az előfutam könnyebb volt, onnan technikai evezéssel továbbjutottam, tudtam, hogy délután lesz a nehezebb. Aránylag erős középfutamba kerültem, egy francia és román ellenféllel, a taktika a jó evezés mellett az volt, hogy jó tempót tudjak menni. Tartottam a lépést a románnal, és a végén magabiztosan el tudtam lépni" - értékelte a hatharom.com-nak csütörtöki teljesítményét Vajda Attila. 

"Úgy tudom, én mentem a legjobb időt, ez jó hír, de önmagában még nem mond sokat, holnap délután kell nagyot villantani - folytatta, majd egészségi állapotáról is beszámolt: Még mindig küzdöm a megfázással, kapom a gyógyszereket, de erre a két napra összeszedem magam!"

Vajda edzője, Vécsi Viktor elmondta, hogy a döntőt illetően a legfényesebb éremmel lennének elégedettek."Elégedett vagyok Attila teljesítményével, a cél a továbbjutás volt, az első kettő jut tovább a középfutamból, győzelmével biztosan ott van a döntőben. De ezzel még nincs vége a versenynek, egy nagyon fontos és kemény finálé vár ránk holnap."

Az olimpiai bajnok két hete megfázással küzd, de edzője szerint nem ezen fog múlni a verseny. "Az elmúlt napokban jött rendbe, de még ma reggel is hallottam köhögni, azt gondolom, nincs százszázalékos állapotban, de talán ez a kis betegség nem fogja őt megakadályozni abban, hogy jó eredményt érjen el holnap."

"Az üzbég Menkov, a spanyol David Cal, aki olimpiai bajnok és Pekingben második volt Attila mögött, és a német és kanadai ellenfél - válaszolta Vécsi arra a kérdésre, hogy kik lehetnek Vajda legnagyobb riválisai az aranyért folytatott harcban. -  Azt gondolom, a holnapi döntőben 700-800 méternél még nagyon szoros lesz a verseny."

"Természetesen nyerni szeretnénk, nekünk itthon versenyezni szinte olyan, mintha olimpián lennénk, különösen Szegeden szegediként. Igazán az aranyéremmel lennénk elégedettek."