Spanyol Szuperkupa

A döntetlen lett volna az legigazságosabb - Casillas

A bajnok FC Barcelona tizedszer nyerte meg a Spanyol Szuperkupát, miután a vasárnapi, idegenbeli 2-2-es döntetlent követően szerdán saját közönsége előtt 3-2-re verte a kupagyőztes Real Madridot. A mérkőzés után indulatos nyilatkozatok láttak napvilágot, megszólalt Iker Casillas, a Real csapatkapitánya is, aki szerint a döntetlen lett volna az érzelmek szempontjából a legigazságosabb eredmény.

Iker Casillas, a Real csapatkapitánya szerint a döntetlen lett volna az érzelmek szempontjából a legigazságosabb eredmény

A találkozó botrányba fulladt, miután a meccs 94. percében a madridi Marcelo brutálisan beleszállt a Barca hétfőn szerződtetett játékosába, Cesc Fabregasba, amiért azonnal kiállították. Óriási lökdösődés alakult ki a pályán, melynek során a hazaiak részéről David Villa, a fővárosiaktól pedig Mesut Özil is piros lapot kapott.

A Real  - és a spanyol válogatott - csapatkapitánya, Iker Casillas is megszólalt a mérkőzés után, a kapus szerint a döntetlen lett volna az érzelmek szempontjából a legigazságosabb eredmény, de egy kupadöntőn ez lehetetlen. A 30 éves futballista szerint egyik csapat sem érdemelte meg a győzelmet a játék képe alapján. "Az esélyek alapján a döntetlen lett volna a legszebb" - mondta Casillas a TVE-nek. A győztes gólt egyébként mindössze három perccel a rendes játékidő vége előtt lőtte Lionel Messi.

A kapus kitért a tömegverekedésére is, mint mondta, a katalánok szokás szerint megpróbálták befolyásolni a maguk irányába a játékvezetőt. "Egy olyan meccs, mint a mostani, sok konfliktussal jár. Marcolo elkövetett egy faultot, és ők (a Barcelona játékosai) azonnal a földre vetették magukat, mint mindig" - jegyezte meg.