Atlétika

Wojciechowski a világ idei legjobbjával hangolt Tegura

A 22 éves lengyel Pawel Wojciechowski kedden Szczecinben 5.91 méterre javította a világ idei legjobb erdeményét férfi rúdugrásban.

A 22 éves lengyel Pawel Wojciechowski kedden Szczecinben 5.91 méterre javította a világ idei legjobb erdeményét férfi rúdugrásban

A 22 éves atléta 2008-ban ezüstérmet nyert az ifjúsági világbajnokságon, a felnőttek között az idei fedettpályás Európa-bajnokságon elért negyedik helyezése volt a legjobb. Szombati eredményével azonban nemcsak 10 centimétert javított egyéni legjobbján és új lengyel csúcsot állított fel, hanem a tíz nap múlva kezdődő tegui világbajnokság éremesélyesei közé is előlépett.

Wojciechowski eredménye annak fényében is meglepő, hogy a múlt hétvégén rendezett lengyel nemzeti bajnokságon 5.60 méterrel csak a harmadik helyen végzett.

Az idei rekordot 5.90-el a két évvel ezelőtti vb-bronzérmes francia Renaud Lavillenie tartotta. Szczecinben Wojciechowski mögött a honosított spanyol Igor Bychkov (5.50 m) és az amerikai Brad Walker végzett a harmadik helyen (szintén 5.50-el).