Bajnokok Ligája

Kétgólos előnnyel utazhat Svájcba a Bayern München

A Bayern München hazai pályán kétgólos előnyt szerzett a Zürich ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező negyedik, utolsó fordulójában zajló párharc első, szerdai mérkőzésén.

A Bayern München hazai pályán kétgólos előnyt szerzett a Zürich ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező negyedik, utolsó fordulójában zajló párharc első, szerdai mérkőzésén

Bombaerős kezdő tizeneggyel lépett pályára a Bayern München, Arjen Robben is felépült, és ugyan a Zürich meglepetésre készült az Allianz Arénában, Bastian Schweinsteiger már a 8. percben megszerezte a vezetést a bajoroknak: Robben ment el a bal oldalon, az alapvonal közeléből beadott, a válogatott középpályás jobbról fejelte a hálóba a labdát (1-0). Fölényben játszott a Bayern, de előnyét nem tudta növelni, és a félidő hajrájára felbátorodott a vendégcsapat is, így "csak" egygólos előnnyel vonulhatott szünetre Jupp Heynckes legénysége.

A nyomás alól azonban a második félidőben sem szabadult fel a svájci ezüstérmes, Robben is Ribéry is villogott, utóbbi szabadrúgása a 60. percben a kapufán csattant. Az előnyt aztán a holland szélső duplázta meg a 72. percben: a  tizenhatos jobb sarkáról tekert remekül a hosszú felső sarokba (2-0). Az eredmény már nem változott a végéig - a 88. percben egy jogosnak tűnű tizenegyest nem fújt be Nyikolajev bíró - A Bayern megnyugtatónak tűnő, 2-0-ás előnnyel utazhat jövő héten a zürichi visszavágóra.

Bajnokok Ligája, rájátszás, első mérkőzés
BAYERN MÜNCHEN-FC ZÜRICH 2-0 (1-0)
München, Allianz Aréna. V: Alekszej Nyikolajev (orosz).
Bayern München: Neuer - Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm - Robben, Schweinsteiger, Luiz Gustavo, Ribéry - Kroos - Gomez. Vezetőedző: Jupp Heynckes. Cserepad: Butt, Van Buyten, Olic, Müller, Contento, Alaba, Tyimoscsuk.
 
FC Zürich: Leoni - Koch, Jorge Teixeira, Beda, Rodríguez - Aegerter - Schönbächler (Nikci, 55.), Barmettler (Buff 67.), Djurics - Chermiti (Drmic, 84.), Mehmedi. Vezetőedző: Urs Fischer. Cserepad: Guatelli, Nikci, Buff, Gajics, Magnin, Djimsiti, Drmics.
 
Gólszerző: Schweinsteiger (8.), Robben (72.)
Sárga lap: Gomez (68.), illetve Beda (54.)
Piros lap: Beda (91.)