Spanyol Szuperkupa

Barcelona - Real Madrid 3-2

A Barcelona nyerte a Spanyol Szuperkupát, miután az első mérkőzésen elért 2-2-es döntetlen után hazai pályán 3-2-re legyőzte a Real Madrid csapatát.  A botrányba fulladt mérkőzésen Lionel Messi két gólt is egy gólpasszt jegyzett.

A 98. percben vége a találkozónak. A Barcelona 5-4-es összesítéssel megnyerte a Spanyol Szuperkupát.

A végén a szünetben érkező brazil válogatott Marcelo brutális módon "legyalulta" Fabregas, a játékvezető kiállította őt. Az eset után elszabadultak az indulatok, kishíján tömegverekeds tört ki.  Özil és Villa is kapott piroslapot - ha minden igaz.

A rendes játékidő leteltével Messi ugrott ki ismét a védők mögül, de lövését Casillas lábbal védeni tudta. A portás csapata legjobbja ezen a mérkőzésen.

GÓÓÓL!!! Lionel Messi zseniális! A 88. percben egy Fabregas-Messi-Adriano összjáték után utóbbi adta be középre a labdát, az argentin pedig futtában a madridi hálóba bombáztott (3-2).

Keita érkezik a Barcelona csapatába, Sergio Busquets-t váltja.

A 85. percben Coentrao is besárgul.

Guardiola becseréli a frissen igazolt Cesc Fabregas Pedro helyére. 

GÓÓL!! A 82. percben Karim Benzema egy szöglet utáni kavarodást használt ki és a hazai védők gyűrűjében a kapuba kotorta a labdát (2-2).

 

A 78. percben Özil helyén Kaká folytatja. Mourinho ezzel kihasználta mind a három cserelehetőségét.

Egyre több szabálytalanság van a mérkőzésen, ami elsősorban a vendégcsapat számlájára írható.

A 77. percben Sergio Ramos kap sárga lapot, miután elgázolja a nemrég pályára lépő Adrianót.

A mérkőzésen először cserél a Barcelona: a 73. percben Villa helyére Adriano érkezik.

Veszélyesek a Real-szögletek: a 71. percben Sergio Ramos bólinthatott meglepően üresen, de a spanyol válogatott bekk mellé fejelte a labdát.

A 68. minutumban egy Real sarokrúgás után Benzema tüzelhetett, de méterekkel a kapu fölé bombázta a kipattanaót.

A 66. percben Iniesta egy remek testcsellel lépéselőnyt kovácsolt ki magának, 20 méterről a Real kapujától Messihez passzolt, akinek lövését azonban Casillas mentette.

A 64. percben az "eltűnő" Di María helyett Higuaín a gyepen.

A 62. percben Pepe kapott sárga lapot Messi szándékos buktatásáért. A megítélt szabadrúgást a sértett végezte el, de ívelését David Villa jócskán fölé fejelte.

Eltelt a második félidő harmada, futballt alig láthattunk. Szinte kézzel tapintható a feszültség a pályán és azon kívül is, egyre több a szabálytalanság. A Real Madrid játékosai faragják Messit és társait.

Ronaldo és Mascherano is sárgalapos figyelmeztetésben részesül, nagy tömegjelenet alakul ki a pályán, azután, hogy Marcelo egy felugrás után gyomorszájon rúgta Messit.

Az 53. percben Ronaldo kissé kisodródott helyzetből lőtt a rövid sarok irányába, de Valdés rajta volt a próbálkozáson.

Az eddig látottakhoz képest "langyos" játék folyik a pályán.

Elkezdődött a második félidő!

A félidőben José Mourinho Khedira helyett Marcelót küldte pályára, amivel felgyorsul a Real bal oldala. Pep Guardiola nem cserélt a szünetben.Az első 45 percben 59 %-ban volt a Barcelonánál a labda.

Remek találkozót láthattuk ezidáig: a Barcelona birtokolta többet a labdát, de a Real játszott veszélyesebben, de Messi ezen a mérkőzésen is tarthatatlan. Gólpassza után gólt is szerzett, úgy tűnik a Mourinhónak és a Madridnak nincs ellenszere Messi ellen.

Vége az első félidőnek!

GÓÓL!! Ismét előny a Barcelonánál! Pedro harcolt ki egy szögletet, amit Xavi végzett el, a beadást Messi mellell (!) tette tovább Piquének, aki sarokkal visszaadta az argentinnak, az Aranylabdás pedig  4 méterről egy leheletfinom megoldás után a kivetődő Casillas felett a kapuba "pöcizett" (2-1).



A 42. percben Xavi is kapott egy sárga lapot, a katalánok karmestere Coentraót buktatta.

A 37. percben Messi lódulhatott meg Xavi labdájával Casillas kapuja felé, de Pepe szorításában nem tudta pontosan helyezni a lövését, így a Real csapatkapitánya lábbal védeni tudott.

A Real Madrid 8-szor, a Barcelona 3-szor lőtt kapura az első félórában, a katalánok valamennyi alkalommal el is találták azt.

Hihetetlen iramú mérkőzést vívnak a csapatok, a Real Madrid futószalagon dolgozza ki a gólszerzési lehetőségeket, a Barcelonának pedig elég lehet egy villanás is. 

A 30. percben Özil szerezhette volna meg a vezetést a vendégeknek, de 15 méterről leadott próbálkozása elkerülte Valdés kapuját.

Sami Khedira a 28. percben sárga lapot kap.

Egy perccel később, a 27. minutumban Ronaldo lőtt kapura mintegy 22-23 méterről, irdatlan erejű lövésését azonban Valdés a kapufára "ütötte".

26. perc: Benzema "kavargatott" a Barcelona 16-osának jobb oldalán, de miután lélegzetvételhez jutott Abidal mellett gyatra lövést eresztett meg.

Cristiano Ronaldónak ez volt a 100. gólja, melyet a madridi csapat színeiben szerzett.

Nem sokkal később, a 22. percben később Pedro alakított nagyot, de 18 méteres löketét Casillas bravúrral a léc fölé tornázta.

GÓÓL!!
Nem sokáig vezettek a hazaiak. A 20. percben egy jobb oldali szöglet után a kifejelt labdát Benzema rúgta vissza a sűrűbe, Ronaldo beleért a lövésbe, ami a tehetetlen Victor Valdés hálójába kötött ki (1-1).

Az első negyedórában helyzete sem volt a Barcelonának, mégis vezetnek a katalánok, Messiéknek elég egy villanás és máris helyzetbe tudnak kerülni.


GÓÓL!!
A 15. percben Lionel Messi Khedira mellől indította zseniálisan Iniestát, aki miután egyedül vezethette Casillasra a labdát gyönyörű megoldást választva, lágyan "alálögybölt" a labdának és a kapuba helyezett. Vezet a Barcelona (1-0).




13. perc:
Xavi passzolta ki a jobb szélre Pedrónak a labdát, aki miután jó ütemben meghúzta a szélén, laposan az ötös környékére tette a labdát - Iker Casillas lábbal tisztázott.

Továbbra is már a saját térfelén letámadja a Real a Barcát, de Xaviék okosan tartogatják a labdát - igaz, előre nem nagyon tudnak építkezni.Az első 10 percben csak a fővárosiaknak volt helyzetük, Messiék előtt nem adódott helyzet.

6. perc: Ronaldo került újfent helyzetbe, de ezúttal próbálkozása jócskán elkerülte a hazaiak kapuját.

Meglepően bátran és agresszívan kezdenek a vendégek, a Barcelona 16-osánál már letámadják a katalánokat, ami láthatóan nem ízlik Piquééknek.

1. perc: A Real rögtön letámadta a Barcelonát, Ronaldo helyzetbe is került, de 12 méterről leadott életerős lövését Valdés szögletre ütötte.

A játékvezető sípszavára elkezdődött a találkozó.

A Real Madrid Barcelonában legutóbb 2007. december 23-án tudott nyerni, akkor a brazil Julio Baptista góljával nyertek a "blancók". 

José Mourinho a kezdőben szavazott bizalmat a nyáron érkező Fabio Coentraónak, Josep Guardiola pedig a májusi Bajnokok Ligája-döntőben pályára küldött csapatával áll fel - vagyis Cesc Fabregas egyelőre csak a kispadon kapott helyet.

Spanyol Szuperkupa, 2. mérkőzés
Barcelona - Real Madrid 3-2 (2-1)
Barcelona, Camp Nou 95 000 néző, V: David Fernandez Barbalan
Real Madrid: Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Coentrao - Khedira (Marcelo 45.), Xabi Alonso Di María (Higuaín 64.), Özil (Kaka 78.)  - Cristiano Ronaldo - Benzema. Vezetőedző: José Mourinho
Barcelona: Valdés - Dani Alves, Piqué, Mascherano, Abidal - Xavi, Busquets (Keita 85.), Iniesta - Pedro (Fabregas 83.), Messi, Villa (Adriano 73.) Vezetőedző: Josep Guardiola
Gól: Iniesta (14.) Messi (44., 88.)  ill. Ronaldo (19.)  Benzema (82.)
Az első mérkőzés eredménye: 2-2

 

 

Az első mérkőzés 2-2-es döntetlenjéről készült összefoglaló: