Angol foci

A Facebookon fogják közvetíteni az FA-kupa mérkőzéseit

A legrégibb labdarúgó kupa, az angol FA-kupa a Budweiser támogatásával idén először juthat el a világon mindenkihez a legnagyobb közösségi portálon, a Facebookon keresztül.

Napjaink legnagyobb online közösségi hálóján, a Facebookon fogják közvetíteni a pénteken induló angol FA-kupát. A nyitómérkőzést az Ascot United és a Wembley FC vívja majd élő adásban, elméletileg akár 700 millió néző előtt világszerte.

Az FA-Kupát idén először közvetítik a Facebook-on

A műfajban eddig egyedülálló, 90 perces közvetítést a Budweiser támogatja, a kupa jelenlegi főszponzora. „A Budweiser mindig is a labdarúgás globális támogatója volt, így szinte kötelességünk a világ legnevesebb egyenes kieséses versenyét közelebb hozni a szurkolókhoz” – nyilatkozta Ian Newell üzleti igazgató. „Mi lehetne ennek jobb módja, mint hogy mindenki számára közvetítjük a mérkőzéseket a legelső rúgástól kezdve a Facebookon? Ez az első alkalom, hogy az FA-kupa mérkőzéseit élőben közvetítik a közösségi hálón, ami örömteli hír mind a rajongóknak, mind a kluboknak.”

Ízelítő az FA-Kupa korai mérkőzéseiből
AFC Dunstable - Eton Manor
Pickering Town - Dinnington Town
AFC Liverpool - Runcorn Linnets
Malvern Town - Causeway Utd
London APSA - Basildon Utd
Aylesbury United - Bracknell
Epsom & Ewell - Croydon
Highworth Town - Odd Down
Barkingside - Hertford Town

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az FA-kupa mérkőzéseit a Hatharom.hu-n ide kattintva élőben is követheted.

Az FA-kupát (Football Association Challenge Cup) 1871-ben alapították, ezzel ez a világ legrégebbi, egyenes kieséses rendszerű labdarúgó sorozata. Az angol és walesi csapatok versengésében a legnagyobb klubok éppúgy szerepelnek, mint az apró, helyi amatőr egyesületek. A jelenlegi bajnok a Manchester City, legtöbbször pedig a Manchester United nyerte meg a trófeát.