Újpest

Rajczit a nap is zavarta Kaposváron, de így is betalált

A hétvégén Rajczi Péter góljával emberhátrányban mentett pontot a Kaposvár otthonában az Újpest csapata, amely a 2-2-es döntetlennel megszerezte első egységeit a magyar pontvadászatban.

Az 5. fordulót megelőzően még pont és szerzett gól nélkül álltak a lila-fehérek, de hiába kapott tizenegyesest a találkozó elején a Kaposvár és került korán emberhátrányba az edzőváltáson átesett Újpest, végül mégis döntetlennel távozhattak a Rákóczi otthonából. Az újpestiek pontot érő találatát az a Rajczi Péter szerezte, aki a Paks elleni hazai mérkőzésen kihagyott egy büntetőt.

"Próbáltuk tíz emberrel is követni a taktikai utasításokat, és azt gondolom, adott körülmények között jó eredményt érünk el Kaposváron. Már az első félidőben kétszer gólt szerezhettem volna, de Simon Krisztián beadásánál a naptól csak az utolsó pillanatban láttam meg a labdát, akkor pedig már nem tudtam jobban kifordulni, míg az első félidő hajrájában Markovics beadásánál a védőktől nem láttam a labdát, amibe csak belekapni tudtam már. A harmadik lehetőségemnél már nem hibáztam, Markovics remekül fejelte középre a labdát, nekem pedig csak érkeznem kellett. Annak külön örülök, hogy egyik helyzetemnél sem esetlegesen került elém a labda, hanem tudatosan hoztak helyzetbe csapattársaim" - idézte fel a kaposvári mérkőzésen történteket az ujpestfc.hu-nak a rutinos csatár.