Atlétikai vb

Kihagyják a jamaicai csapatból a doppinggyanúba keveredett Mullingst

  • MTI

Kizárták a jövő szombaton kezdődő tegui atlétikai világbajnokságra utazó jamaicai csapatból Steve Mullings vb-aranyérmes sprintert, miután júniusban doppingvétségen érték.

A Gleaner című jamaicai napilap múlt csütörtökön számolt be arról, hogy a 29 éves atléta szervezetében június végén, a nemzeti bajnokságon találtak tiltott anyagok elfedésére szolgáló szert.

"Tekintettel a sportolót érintő, jelenleg is fennálló ügyre, az a döntés született, hogy Mullings kimarad a vb-csapatból" - mondta Ludlow Watts, a Jamaicai Atlétikai Szövetség (JAAA) végrehajtó bizottságának tagja. "Mindemellett fennáll a lehetősége annak, hogy egy későbbi időpontban visszakerüljön, ehhez azonban az kell, hogy ügyében a javára döntsenek."

A Jamaicai Doppingellenes Ügynökség (JADCO) a múlt héten hivatalosan is bejelentette, hogy egy atléta lebukott az országos bajnokságon, de nem közölte a sportoló nevét.

A 2009-es vb-n a 4x100-as váltóval első Mullingst 2004-ben kétéves eltiltással sújtották tiltott teljesítményfokozó használata miatt. A 100 m-en a világ idei harmadik legjobb idejével rendelkező (9.80 mp) vágtázó az idén a rövidebb és a hosszabb sprinttávon is éremesélyesnek számított a tegui vb-n.