Ferencváros

Emberként és edzőként is több lettem a Ferencvárosnál - Prukner

  • MTI/63

A Ferencváros kispadjáról kedden lemondó Prukner László saját elmondása szerint emelt fővel és tiszta lelkiismerettel távozik a klubtól, és a rengeteg megpróbáltatás ellenére sem bánta meg, hogy 2010 nyarán elvállalta a legnépszerűbb magyar csapat irányítását.

Gyakori kép az utóbbi hetekből: Prukner László gondterhelt arccalLemondott vezetőedzői tisztségéről Prukner László, aki több, mint egy esztendeig ült a zöld-fehér csapat kispadján. A szakember az elmúlt hetekben rengeteg kritikát kapott, a Ferencváros szurkolóinak egy csoportja már hetek óta a távozását követelte. A Fradi miután nyert helyzetből kiesett az Európa Liga-selejtezőjéből, a magyar bajnokságban sem találta önmagát, öt forduló után is győzelem nélkül, három vereséggel "kullog" a mezőny hátsó felében. A korábban Kaposváron dolgozó tréner ugyan a hétvégi, Honvéd elleni 0-1 után még úgy nyilatkozott, hogy nem kíván lemondani a posztjáról, kedden mégis bejelentették távozását.

"Örülök, hogy több mint egy évet töltöttem a Ferencvárosnál. Majd az utókor eldönti, hogy ez siker volt vagy kudarc - fogalmazott az FTC honlapján a távozó szakember. - Nem bántam meg, hogy tavaly nyáron elvállaltam a csapat szakmai irányítását, itt emberként és edzőként is több lettem. Természetesen minden egyes döntésemért vállalom a felelősséget. Emelt fővel és tiszta lelkiismerettel léptem ki a Ferencváros székházából. Békességgel és szép emlékekkel távozom. Sok sikert kívánok a klubnak és a csapatnak."

Az FTC-nek a Távirati Irodához elküldött keddi közleményéből kiderül, a vezetőedzői feladatokat is ellátó szakember hétfő este négyszemközti beszélgetés keretében ajánlotta fel lemondását Kubatov Gábornak, az FTC elnökének és Orosz Pálnak, az FTC Zrt. vezérigazgatójának, s ezt a két vezető elfogadta.

"Prukner László hosszú gondolkodás után úgy döntött, hogy ha ezzel a döntésével segíti a Ferencvárost, akkor a saját érdekeit nem helyezi a klub érdekei elé" - olvasható a zöld-fehér egyesület közleményében.

Kubatov Gábor kihangsúlyozta, a Ferencváros rengeteget köszönhet Prukner Lászlónak, aki az elmúlt egy évben szakmai szempontból kimagasló munkát végzett, melynek köszönhetően a Ferencváros újra megmutathatta magát az európai kupaporondon. Az elnök egyúttal sok sikert kívánt a távozó szakembernek, s kiemelte, Prukner az FTC labdarúgásának legnehezebb évében tett tanúbizonyságot mind emberi, mind szakmai kiválóságáról.

Az 50 éves Prukner tavaly júniusban vette át a Ferencváros irányítását, s az előző idényben bajnoki bronzérmet nyert a csapattal. A zöld-fehérek az OTP Bank Liga idei szezonjában öt forduló után két szerzett ponttal a 13. helyen állnak a tabellán.

A népligetiek természetesen azonnal nekiláttak a távozó szakember pótlásának, a keddi napon a klub elöljárói tárgyalásokat folytattak a Fradi korábbi edzőjével, László Csabával, de a hírek szerint a két fél nem tudott megegyezni egymással.