Premier League

Agüero duplával debütált a fölényesen nyerő Cityben

A Manchester City az újonc Swansea ellen csak szenvedett az első félidőben, de a fordulás után elsősorban az argentin támadónak köszönhetően 4-0-ra nyert.

Agüero góllal debütált új csapatában - Fotó: AFP

Az új szerzemények közül a Cityben Clichy a kezdőcsapatban lépett pályára, míg az Atlético MAdridtól szerződtetett Kun Agüero a cserék közé volt nevezve. Ugyancsak a kispadon kapott helyet Balotelli, Dzeko rohamozta a walesi csapat kapuját, Carlos Tévezt nem nevezte Roberto Mancini. Yaya Touré a 2. percben máris lövőhelyzetbe került, de blokkolni tudták a vendégek védői. Tíz perc elteltével Kompanynak kellett tisztáznia a hazaiak kapuja előtt, a találkozó mindenestre nem úgy alakult, hogy azt a hazai drukkerek elképzelték.

A walesi kiscsapat kifejezetten bátran játszott, jól támadták le Silváékat már a középpályán Brendan Rodgers fiai. A 24. percben kellett először közbeavatkoznia Vormnak, David Silva lövését tenyerelte ki.
Az első játékrész felétől kezdte átvenni az irányítást a City, de fölényük helyzetekben nem mutatkozott meg. Fél óra elteltével Johnson passzából Silva emelt kapura, de a labda a lécről pattant vissza a mezőnybe. A félidő végére kicsit felpörgött a City, de Richards az oldalhálóba, Dzeko Vormba, Barry pedig a kapufára lőtt, így félidőben maradt a 0-0-s döntetlen.

A második félidőt heves rohamokkal kezdte a City, aminek meg is lett az eredménye. Az 57. percben Silva vezette fel a labdát, majd Johnson lopta a távolságot, és csavart a hosszú alsóra, Vorm ezt is kiütötte bravúrral, de épp Dzeko lábára, ahonnan a jobb alsóba került a labda (1-0).

Ezt követően beindult a City-henger: egy remek támadás után Richards középre adását az 59. percben csereként beálló Kun Agüero kotorta a kapuba (2-0).

Három percre rá ismét a kis argentin volt a főszereplő, előbb átesernyőzte a kapust, majd a gólvonalról kanalazott vissza Silvának, aki az üres kapuba lőtt (3-0).

Bár Hartnak még védenie kellett Sinclair lövését, Agüero adta meg a kegyelemdöfést: 25 méterről óriási gólt akasztott a kapu jobb felső sarkába (4-0). Így az argentin két góllal és egy gólpasszal álomba illően debütált új csapatában.

A City több vetélytársával ellentétben megnyerte az idény első Premier League-meccsét.

Premier League
1. forduló
Manchester City-Swansea City 4-0 (0-0)
Gólszerző: Dzeko (57.), Agüero (68., 91.), Silva (71.)