Kajak-kenu vb

Megnyílt az akkreditációs központ, épül a pókkamera

Már most nagyjából háromszáz versenyző és edző tartózkodik Szegeden, a legtöbb válogatott pedig hétfőn érkezik Magyarországra.

Sorra érkeztek a külföldi sportolók vasárnap reggel a szegedi jégcsarnokba. Itt rendezték be ugyanis a szervezők a Mol kajak-kenu világbajnokság akkreditációs központját. Már most közel háromszáz versenyző és edző tartózkodik Szegeden, a legtöbb válogatott pedig hétfőn érkezik Magyarországra a delmagyar.hu tájékoztatása szerint.

Közben a Maty-éri pályán elkezdődött a világbajnokság élő közvetítéséhez szükséges televíziós technika, például a különleges pókkamera tartószerkezetének kiépítése.

- Olyan modern felszerelés lesz itt Szegeden, amilyen még sosem dolgozott kajak-kenu versenyen. Bemutatkozik például a világ legnagyobb labdarúgó stadionjaiban használt spidercam technika, amelynek lényege, hogy az optika mind a 9 pálya felett képes lesz a levegőben mozogni és testközelből mutatni akár a versenyzők arcizmainak rezdülését is. A „pókkamerán" kívül 400 méternyi part mentén futó sínt fektetünk le kevéssel a víz felszíne felett, az ezen mozgó kamera segítségével érzékelhetővé válik, hogy melyik hajó halad - akár csak centiméterekkel - az élen - mondta Schmidt Gábor, a szervezőbizottság elnöke.