Nemzetközi foci

Kiállnak a játékosok a nőverő kolumbiai kapitány mellett

  • MTI

Nyílt levélben kérték a kolumbiai labdarúgó-válogatott játékosai, hogy erősítsék meg posztján szövetségi kapitányukat, Hernán Dario Gomezt.

Az 55 éves szakvezető a hét elején lemondott, mert múlt szombaton egy bogotai szórakozóhelyen megütött egy nőt, aki kritizálta az általa favorizált játékrendszert. Később nyilvánosan elnézést kért tettéért - mondván, elvesztette az önuralmát -, a szövetség pedig eleinte nem említett menesztést, ám a jogvédő szervezetek tiltakozása után elfogadhatatlannak nevezte a tréner viselkedését.

Gomez később közölte: azért távozik, hogy elejét vegye az országot, a válogatottat és a szponzorokat esetlegesen érő károknak.

A futballisták, akik maguk is elítélték a tettlegességet, feltétlen bizalmukról biztosították a szövetségi kapitányt, akit barátjuknak, kollégájuknak, szakmai irányítójuknak neveztek. Kezdeményezésükhöz csatlakozott a válogatott technikai és orvosi csapata is, és közösen azt a meggyőződésüket fejtették ki a levélben, hogy a szakvezető tette ugyan "súlyos hiba" volt, de ezt azonnal belátta, bocsánatot kért, és később megtette az általa szükségesnek vélt lépést.

A kolumbiai válogatott a júliusi Copa Americán eredményes játékkal jutott be a negyeddöntőbe, ott azonban meglepetésre kikapott a perui csapattól.