NB I

Két gólt és egy pontot szerzett az Újpest Kaposváron

Az OTP Bank Liga 5. fordulójának zárómérkőzésén a pont és gól nélkül álló Újpest 2-2-es döntetlent ért el a Kaposvár vendégeként. A hazaiak Milan Perics révén kétszer is vezetést szereztek, de a mérkőzést kilenc emberrel befejező lila-fehérek hatalmas erőfeszítések árán döntetlenre mentették a meccset.

Mozgalmas napokon volt túl az Újpest csapata, amelynél a héten Mészöly Géza helyett Zoran Szpisljak került a kispadra. A szerb-magyar szakembernek nem kisebb feladat jutott, minthogy az ezer sebből vérző újpestiekkel megszerezze az első pontokat.

Mégsem indult jól a fővárosiak számára a találkozó: rögtön a mérkőzés elején Balázs Benjámin lépett be Egerszegi elé, a játékvezető pedig úgy ítélte meg, hogy a középpályás szabálytalankodott a tizenhatoson belül a kaposvári játékossal, így büntetőt ítélt. A tizenegyest a remek formában lévő Perics végezte el,  Balajcza mellett a kapu bal oldalába lőtte a labdát (1-0).

Az eredmény után a mezőnyben is hátrányba kerültek a lilák: a büntetőt kiharcoló Balázs futott el a baloldalon, de Szokol Zsolt utolérte majd lerántotta a kapu felé igyekvő támadót. Berger játékvezető úgy ítélte meg, hogy gólhelyzetben szabálytalankodtak a hazaiak játékosával és a védőt piros lappal leküldte a pályáról.

Nem túl rózsás helyzetből vághatott neki a második játékrésznek a vendég Újpest, de a 46. percben mégis sikerült egyenlíteniük: Markovics szöglete után Pollák bravúros mozdulattal 8 méterről kotorta kapura a labdát, lövésébe még Hajduch belekapott reflexből, de a labda Dvorschák elé került, aki 2 méterről nem hibázott és a léc alá emelte azt (1-1).

Milan Peric a 84 .percben a moldáv válogatott Alexejev került nagy helyzetbe, de miután Dvorschákot befűzte egy esernyőcsellel lövését Balajcza nagy bravúrral kivédte, érkezett viszont Milan Perics és a kipattanót 17 méterről az üres kapuba rúgta (2-1).

Három perccel később aztán Rajczi révén másodszor is egalizált az Újpest: a baloldalról beívelt labdát Markovics fejelte középre, az érkező Rajczi pedig belsővel bevette Hajduch kapuját (2-2). A gólszerző kettő perccel később begyűjtötte második sárga lapját is - így a hajrára a vendégek kilenc emberre fogyatkoztak.

Több gól már nem esett a találkozón, az Újpest így kicsikarta a döntetlent Kaposváron. Jól sikerült Zoran Szpisljak bemutatkozása, hiszen úgy szerezte meg csapatával az első pontokat, hogy 60 percen keresztül emberhátrányban futballoztak.

OTP Bank Liga, 5. forduló
Kaposvár Rákóczi - Újpest FC 2-2 (1-0)
Kaposvár, 2500 néző V:Berger
Kaposvár: Hajduch – Okuka, Zsók, Bank, Mudresa (Jánvári, 49.) – Pedro, Hegedűs – Pavlovics (Grumics, 62.), Kulcsár, Balázs B. – Perics Vezetőedző: Sisa Tibor
Újpest FC: Balajcza – Fehér Cs. (Szokol, 24.), Dvorschák, Mihajlovics, Pollák – Markovics, Egerszegi – Simon K., Barczi (Üveges, 33.), Böőr (Lázár, 69.) – Rajczi Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Perics (7., tizenegyesből, 84.) ill. (Dvorschák (46.) Rajzci (87.)
Kiállítva: Szokol (31.) Rajczi (89.)