Premier League előzetes

A "tini" portugál és az öreg skót is elkezdik a versenyt Angliában

Vasárnap délután a Stoke-Chelsea és a West Bromwich-Manchester United mérkőzéseket rendezik a Premier League első fordulójában. Az előző szezon ezüstérmese és bajnoka is pályára lép tehát, és előbbinél most mutatkozik be tétmérkőzésen az edzők között rendkívül fiatalnak számító André Villas-Boas. A Vörös Ördögök kispadján természetesen továbbra is Sir Alex Ferguson ül.

André Villas-Boas a sajtótájékoztatón, ahol bemutatták mint a Chelsea új menedzserét 2011 júliusában

Stoke City-Chelsea
vasárnap 14:30 (Digi Sport Plusz)
hatharom-tipp: 2
Az előző szezon ezüstérmese a Stoke City vendégeként rajtol. A Chelsea még sohasem hagyta el vesztesen a Britannia Stadiont, míg a Fazekasok legutóbb 1975-ben nyertek a Kékek ellen. A Chelsea kispadján debütál tétmérkőzésen a 33 éves André Villas-Boas. A portugál szakember Michael Essient és José Bosingwát kénytelen nélkülözni.

West Bromwich-Manchester United vasárnap 17:00 (Digi Sport)
hatharom-tipp: 2
A United Gera Zoltán és Fülöp Márton együttesének, a West Bromwich Albionnak az otthonában lép pályára vasárnap. Gera biztosan nem szerepelhet, mivel az előző évad utolsó meccsén - amikor még a Fulham alkalmazásában állt - piros lapot kapott, ráadásul bokasérüléssel is bajlódik. A címvédőnél a mexikó támadó, Chicharito az utolsó felkészülési meccsen agyrázkódást szenvedett, nem léphet pályára. Patrice Evra megsérült a Community Shielden, Darren Fletcher és Antonio Valencia szintén betegszabadságát tölti. A West Bromnál az elmúlt szezon házi gólkirálya, Peter Odemwingie boka-, Youssouf Mulumbu izomsérüléssel bajlódik.