Spanyol Szuperkupa

A Real új fiúi sérültek, Sánchez bemutatkozhat - a keretek

José Mourinho és Josep Guardiola, a Real Madrid illetve a Barcelona vezetőedzői kihirdették csapataik bő keretét a Spanyol Szuperkupa vasárnap esti első mérkőzése előtt.

A Santiago Bernabéu Stadionban rendezendő találkozón a Real Madrid vezetőedzője, José Mourinho nem vethet be mindenkit, hiszen az újonnan igazolt Nuri Sahin és Hamit Altintop, valamint Esteban Granero is sérültek. Felépült viszont Sergio Ramos, akinek a hátával voltak gondjai az elmúlt hetekben.

Karim Benzema - akinek jól sikerült az előszezonja, hiszen nyolc gólt lőtt - lelkesen várja a vasárnap esti mérkőzést, és két év után már a Real megbecsült, rutinos csapattagjának érzi magát.

"Egységes csapatként készültünk a meccsre, és biztosak vagyunk abban, hogy minden tekintetben kemény ellenfelek leszünk. Azt hiszem, a szezonunk is sikeres lehet, és remélem, hogy ebben nekem is komoly szerepem lesz, mivel már a csapat egyik veteránjának érzem magam" - mondta a francia csatár.

Cristiano Ronaldo és Lionel Messi küzdenek a labdáért a Barcelona-Real Madrid spanyol bajnoki mérkőzésen a Nou Campban 2011 novemberében

Josep Guardiolának a Barcelona kerete alapján nem kell sérülések miatt aggódnia, hiszen mindenkit nevezett aki számít. A tavasz óta csak néhány mérkőzést játszó Carles Puyolt ugyanúgy, ahogy a klub eddigi legnagyobb fogását, Alexis Sánchezt is.

A katalánok részéről Victor Valdés nyilatkozott a mérkőzés előtt, és természetesen ő sem a saját csapata vereségéről beszélt.

"A Szuperkupa mindig különleges, függetlenül attól, hogy ki az ellenfél. Fontos trófeának tartjuk, amit meg akarunk nyerni. Ez az új idény első megnyerhető kupája, és természetesen meg is akarjuk nyerni. Tudjuk, hogy a tavalyi idény emlékeiből nem élhetünk meg, új lapot kell kezdenünk, és előre kell tekintenünk" - mondta a kapus.

Spanyol Szuperkupa
1. mérkőzés, a keretek
Real Madrid: Casillas, Adan, Jesus, Carvalho, Pepe, Marcelo, Coentrao, Varane, Arbeloa, Albiol, Ramos, Khedira, Alonso, Callejon, Di María, Özil, Kaká, Ronaldo, Benzema, Higuaín
Barcelona: Valdés, Pinto, Messi, Thiago, Piqué, Puyol, Alves, Xavi, Villa, Iniesta, Sánchez, Mascherano, Keita, Sergio, Pedro, Adriano, Abidal, Maxwell, Afellay, Fontas, Montoya, Dos Santos, Muniesa