Premier League

A merev Chelsea nem tudta legyőzni a Stoke-ot

Az előző szezonban ezüstérmes Chelsea a Stoke City otthonában kezdte a Premier League új szezonját, és hiába játszottak - főleg a második félidőben - fölényben a Kékek, többnyire pontatlanok voltak, fáradtan, ötlettelenül mozogtak, a hazaiak otthon tudtak tartani egy pontot.

Az első félidő nem hozott sem szép sem izgalmas játékot. A Chelsea játékosai olyanok voltak, mintha erőnléti edzésből estek volna be: amikor lehetett, pihentek a pályán, és a passzok, megoldások is pontatlanok voltak. Ennek ellenére a helyzetek a Stoke kapuja előtt voltak nagyobbak, de a hazaiaknak is voltak lehetőségeik.

A 9. percben a Kékek kezdték a veszélyeztetést, igaz, Bosingwa jobb oldali beadása inkább lecsúszott, minthogy tudatosan a bal felső felé lőtte volna a labdát a védő, mindenesetre Begovicsnak védenie kellett. Kicsivel később a Didier Drogbával szemben bizalmat kapó Fernando Torres indult a tizenhatos bal sarkától befelé, majd lőtt, de a kísérlet gyenge is volt meg pontatlan is, kapu mellé gurult a labda.

Wilson és Salomon Kalou küzdenek a labdáért a Stoke City és a Chelsea mérkőzésén a Premier League-ben 2011 augusztusában

A következő időszakban inkább a Stoke irányított, leginkább nagy bedobásokból veszélyeztettek, de ezekből csak nagy birkózások lettek Cech kapuja előtt.

Szűk félóra elteltével a többnyire középen próbálkozó Chelsea-ben Malouda a bal szélen kapott labdát teljesen egyedül, de borzasztó suta mozdulattal a nézőtérre lőtt. A 31. percben Ramires egyéni megmozdulásából az addigi talán legnagyobb helyzet alakult ki: a brazil a tizenhatostól verekedte be magát három védőn keresztül az ötös jobb sarkáig, de onnan keresztbe lőtt a kapu előtt.

Újabb helyzetek nélküli időszak után - tizenegyeseket azért itt is, ott is reklamáltak - az első félidő Torres próbálkozása zárta le: a tizenhatos bal sarkától ment befelé, de amikor lőtt volna, Shawcross oda tudott piszkálni, így a csatár sarkáról ment ki a labda.

A második játékrészben már sokkal lendületesebb volt a Chelsea, de ezt először két furcsa eséssel próbálták megmutatni a tizenhatoson belül. Torres Woodgate ölelésében feküdt le ahelyett, hogy eltalálta volna a labdát néhány méterre a kaputól, Lampard pedig egy becsúszó lábon esett át. Itt ugyan volt kontaktus, de a szuperlassítás megmutatta, hogy a középpályás már előre dobta magát, így mondhatjuk, hogy nem érdemelte volna meg a büntetőt.

A folytatásban már valódi helyzetek is voltak a Stoke kapuja előtt: a 60. percben Torres fordult volna kapura két védő között, de blokkolni tudták a lövését, majd a 64. minutumban Malouda keményen lőtt, de Begovics "lenyelte" a labdát. Kicsivel később a csereként beállt Anelka próbált valami váratlant húzni: átemelte volna a bosnyák kapust, de ujjheggyel védett, majd pillanatokkal később Torres beadása után Kalou fejesét is megfogta.

A hajrában Drogba még szabadrúgásokból veszélyeztethetett, valamint Alex is próbálkozott, de gólt egyikük sem tudott szerezni, maradt a 0-0-s döntetlen.

Premier League
1. forduló
Stoke City-Chelsea 0-0
később játsszák:
West Bromwich Albion-Manchester United 17:00
hétfőn játsszák:
Manchester City-Swansea City 21:00
szombaton játszották:
Newcastle United-Arsenal 0-0
kiállítva: Gervinho (76., Arsenal)
Blackburn Rovers-Wolverhampton Wanderers 1-2 (1-1)
gólszerzők: Formica (20.), illetve Fletcher (22.), Ward (47.)
Fulham-Aston Villa 0-0
Liverpool-Sunderland 1-1 (1-0)
gólszerzők: Suarez (12.), illetve Larsson (57.)
Queens Park Rangers-Bolton Wanderers 0-4 (0-1)
gólszerzők: Cahill (45.), Gabbidon (67., öngól), Klasnic (70.), Muamba (79.)
kiállítva: Hill (90., QPR)
Wigan Athletic-Norwich 1-1 (1-1)
gólszerzők: Watson (21., 11-esből), illetve Hoolahan (45.)
A Tottenham Hotspur-Everton mérkőzést a londoni zavargások miatt elhalasztották.