Premier League

Pontot mentett Liverpoolban a Sunderland

Meglepetésre 1-1-es döntetlennel végződött a Liverpool-Sunderland összecsapás a Premier League 2011-2012-es szezonjának nyitó fordulójában. Luis Suárez fejesével a Vörösök szereztek vezetést (az uruguayi gólja volt a 2011-2012-es idény első találata), de Sebastian Larsson gyönyörű kapásgóljával egyenlített, és pontot szerzett a Fekete Macskáknak. Suárez büntetőt hibázott, ami eldönthette volna a mecccset, és Phil Dowd játékvezető is megkímélte a vendégeket egy piros laptól.

Az 5. percben Richardson lerántotta a ziccerben kapura törő, már a kapust is elfektető Luis Suárezt, a védő megúszta sárgával, pedig jogosnak tűnt volna a kiállítás, a Sunderland pedig gól nélkül, mert a sértett az égbe lőtte a büntetőt. A 12. percben aztán Suárez javította hibáját: Charlie Adam bal oldali szabadrúgását bólintotta a hálóba (1-0).


A 21. percben az ötös jobb sarkáról lőtte ki rövid sarkot Andy Carroll, de előtte lökött, így érvénytelen volt a gól. A 34. percben Stewart Downing még a saját térfelén kapott labdát, majd jobbról cselezgetett befelé, aztán óriási kapufát rúgott. Egyértelműen a Vörösök voltak fölényben, és bár több gól nem született az első félidőben, az 1-0-ás hátrány közel sem tükrözte a látott erőkülönbséget. A másik oldalon Sessegnon lövése volt a legveszélyesebb, de Reina magabiztosan védett.

A 48. percben elsült Chalie Adam bal lába, a bal felsőt célozta meg 22 méterről, egy-két méterrel ment fölé. Öt perccel később Andy Carroll fejjel veszélyeztetett. Rendezte sorait a Sunderland is, sőt, az 57. percben egyenlített: Sebastian Larsson Elmohmady jobb oldali beadása után félig ollózca bombázott a kapu bal oldalába, Reinának esélye sem volt hárítani (1-1)


A váratlanul bekapott gól megzavarta a Liverpoolt, a Sunderlandnek viszont lendületet adott, a hazaiak játékán a Henderson helyére beállt Dirk Kuyt lendített.

Az utolsó percekben kapuja elé szegezte a Pool a vendégeket, Carrollban nagyon benne volt a gól, de nem volt szerencséje. A Sunderland bravúros dönttelent ért el az Anfield Roadon, a Liverpool a meccs egyes szakaszait uralta, több játékos is villogott, de idő kell még, amíg egységes csapattá kovácsolódik.

Premier League, 1. forduló:
LIVERPOOL-SUNDERLAND 1-1 (1-0)
Liverpool, Anfield Road, v: Phil Dowd.
 
Liverpool: Reina - Flanagan, Carragher, Agger, José Enrique - Lucas, Adam, Henderson (Kuyt, 61.), Downing - Suárez (Meireles, 75.), Carroll. Menedzser: Kenny Dalglish. Cserepad: Doni, Meireles, Kuyt, Spearing, Ngog, Kelly, Robinson.
 
Sunderland: Mignolet - Bardsley, Brown, A. Ferdinand, Richardson - Larsson (Vaughan, 80.), Cattermole, Colback, Elmohamady - Sessegnon, Gyan (Dzsi, 65.). Menedzser: Steve Bruce. Cserepad: Westwood, Gardner, Wickham, Vaughan, Dzsi Dong Von, Bramble, Laing.
 
Gólszerző: Suárez (12.), illetve Larsson (57.)
Sárga lap: Carragher (44.), Henderson (59.), Adam (65.), Kuyt (72.), ill. Richardson (6.), Cattermole (26.), Bardsley (45+1.), Larsson (76.)