Kosárlabda

Még nincs veszve semmi - Mészáros Lajos

A magyar férfi kosárlabda-válogatott az utolsó pillanatban kapott kosárral 75-73-ra kikapott pénteken Finnországtól a Szolnokon megrendezett Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésen. A magyar csapatnál ennek ellenére úgy érzik: nincs veszve semmi.

A szakvezetés bízik a továbbjutásban: Braniszlav Dzsunics, Sabáli Balázs és Mészáros Lajos (balról jobbra)A szolnoki derbin az utolsó pillanatban szerezték meg a finnek a győztes kosarat, ami egyben azt is jelentette, hogy Mészáros Lajos együttese két mérkőzés után két vereséggel áll a litvániai Eb pótselejtezőjében. A koránt sem könnyű helyzetet csak nehezíti, hogy csütörtökön Finnországban kellene javítani Hanga Ádáméknak - ami az eddig látottak alapján komoly feladatnak ígérkezik. Az eredmények ellenére a válogatott szakmai igazgatója, Mészáros Lajos szerint nincs még veszve minden.

"Ez a legrosszabb, amikor egy csapat az utolsó pillanatban kap ki – mondta a találkozóról a Sport TV-nek Mészáros Lajos. – Sajnos ez most velünk történt meg, ezen már nem tudtunk változtatni. A harmadik negyedben picit leült a csapat, utána viszont letámadással ritmust tudtunk váltani, meg tudtunk újulni. Talán, ha a negyedik negyedben jobban dobjuk a büntetőket, nyerhettünk volna. Nem adjuk fel, amíg esélyünk van a továbbjutásra. Nem feltartott kézzel fogunk menni Finnországba."

Mészáros Lajossal egyetemben Keller Ákos szerint is van még esély a továbbjutásra.

"Győzni akartunk, a végén meg is volt rá minden esély, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült. Az utolsó pillanatban elcsúsztam, és nem tudtam odaérni a mindent eldöntő ziccerre. Az volt a fő baj, hogy hagytuk őket elmenni 10 ponttal. Utána hiába javultunk fel, és vettük át a vezetést, a végét elrontottuk. Hiába játszottam jól, meccset még soha nem tudtam nyerni a válogatottnak. Most sem. Nagyon csalódottak vagyunk, de még nincs veszve semmi. Győzni akarunk a hátralévő két meccsen – mondta Keller Ákos a Sport TV-nek, akit a meccs emberének választottak.

A pótselejtezőben a három csapatból az első két helyen végző együttes kvalifikálja magát a szeptemberi litvániai Európa-bajnokságra.