Olimpia

Maria Riesch szerint Münchennek újra kell próbálkoznia

  • VNA

Hiába veszítette el a koreai Pjongcsanggal szemben München városa nagy különbséggel a téli olimpia rendezésére beadott pályázatát, az alpesi síző Maria Riesch szerint újra neki kellene futni a kandidációnak.

A sportoló természetéből fakadóan nem adja fel a harcot. Nem csoda hát, ha az alpesi síző olimpiai és világbajnok Maria Höfl-Riesch a végső győztes Pjongcsangtól elszenvedett nagy különbségű vereség (63-25) ellenére is úgy véli, Münchennek újra kellene pályáznia téli olimpia rendezésére. „Jó lenne ismét nekifutni. Ha ez így lesz, akkor ismét megpróbálnék mindent megtenni a sikerért. Olimpiai játékokat rendezni saját földön, ez lenne a legjobb dolog, még akkor is, ha addigra már biztosan nem lennék aktív síző” - nyilatkozta a német versenyző az osztrák Kronen-Zeitung című újságnak.

Bár a kandidálás fázisában München vezetői még azt hangsúlyozták, hogy egy esetleges vereség esetén biztosan újra pályáznának, a lehangoló különbségű vereség egy időre elvette a kedvet a hangzatos nyilatkozatoktól. Az utóbbi hetekben azonban ismét optimista hangú beszédek érkeznek a müncheniektől, ami előrevetítheti, hogy a 2022-es téli játékok rendezéséért is harcba szállnak majd. Igaz az erre vonatkozó végső döntéssel vélhetően meg kell majd várniuk 2013 nyarát, amikor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntést hoz a 2020-as nyári játékokról. Egy esetleges európai helyszín ugyanis alapjaiban írhatja át a most még München szempontjából kedvezőnek tűnő sportpolitikai döntéshelyzetet.