Átigazolás

Wenger szerint Nasri és Fabregas is marad az Arsenalnál

Arsene Wenger péntek délelőtti Premier League-sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Samir Nasri sérülés, Cesc Fabregas meccshiány miatt nem lép pályára az Arsenal Newcastle elleni szombati szezonrajtján. Az átigazolási mizériához annyit tett hozzá, hogy nem számít egyikük távozására sem.

Wenger szerint Nasri és Fabregas is marad az Arsenalnál

"Nem számítok arra, hogy bárki elhagyja a klubot. Jelenleg nincs semmi újdonság ez ügyben, ha lesz, ígérem, azonnal beszámolok róla. A döntéseimnél mindig azt nézem, mi a legjobb a klubnak, az én személyes érzelmeim nem számítanak"- jelentette ki a francia szakember.

Wenger azt is elmondta, hogy sem Nasri, sem Fabregas nem lesz ott a pályán szombaton. Ennek oka a franciánál kisebb sérülés, a spanyolnál meccshiány, elhúzódó combproblémái miatt kihagyta a felkészülési mérkőzéseket.

A menedzser csütörtök este arról beszélt, hogy a páros sorsa "nagyon gyorsan eldől", de újabb nyilatkozatával sem mondott újat. Az angol sajtó szerint Nasri 48 órán belül alárírhat, legutóbb már 22 millió fontot ajánlottak érte, míg az Arsenal 24-et szeretne, vagyis küszöbön a megegyezés. Fabregas ügyében szintén "csak" pár millión múlik a transzfer. "Nem csalódtam a hozzáállásukban. Profi labdarúgók, nincs szó személyeskedésről" - tette hozzá a duóról Wenger.

Jack Wilshere szintén kihagyja a Newcastle elleni meccset, a bokaműtéten átesett Abou Diaby leghamarabb egy hónap múlva térhet vissza. Robin van Persie, Theo Walcott és Kieran Gibbs szintén kisebb sérüléssel küzd, de nevezte őket Wenger a Szarkák ellen.