NB I

A DVSC közleményben reagált a Videoton feljelentésére

A négy forduló után százszázalékos és listavezető Debrecen a címvédő Videotont fogadja az NB I 5. fordulójának vasárnapi rangadóján. A fehérváriak néhány órával ezelőtt fegyelmi eljárás indítását kezdeményezték a DVSC-vel szemben, mivel szerintük a hajdúságiak a megbeszéltnél drágábban és késve juttatták el hozzájuk a vendégszurkolóknak szánt jegyeket. A Debrecen saját honlapján megjelentetett közleményben reagált a vádakra.

A DVSC közleményét a Videoton korábbi leveléhez hasonlóan változtatás nélkül közöljük:

"Az MLSZ Biztonsági Szabályzatának 3.3.1.1. pontja (A jegyértékesítés meghatározása) szerint a Fehérvár F.C. által hivatkozott szabályt akkor kell alkalmazni: „Amennyiben nemzetközi- és az NB I-es mérkőzésekre országos hálózatban kerülnek a jegyek értékesítésre, ….”. Tekintve, hogy a DVSC nem országos hálózaton keresztül étékesíti jegyeit, így erre az esetre a hivatkozott szabály nem vonatkozik.

A DVSC hosszú éveken keresztül az egyik legkedvezőbb áron biztosított jegyet a vendégszurkolóknak az NB I-es csapatok közül. Többször tettünk kísérletet arra, hogy más kluboknál a 2000-2500 Ft-os jegyárakat csökkentsék, és a vendégszurkolók számára az NB I-ben minden csapatnál egységes jegyár kerüljön meghatározásra. Mivel ez nem járt sikerrel, klubunk úgy döntött, hogy ezentúl a vendégszektorba a jegyek 2000 Ft-ba kerülnek.

Egyébként ez a jegyár nem kirívó, hiszen Újpesten 2500 Ft, az FTC-nél 2000 Ft, Zalaegerszegen 1800 Ft, míg a Videoton esetében 1600 Ft-ba kerülnek a vendégjegyek. De pl. az elmúlt héten, Kecskeméten is 2000 Ft-ot fizettek a Loki-szurkolók a jegyekért

Megnéztük a Fehérvár honlapját. A vendégszektorba 1600 Ft-ba kerülnek a jegyek, a vele szemben lévő J szektorba pedig 800 forintos áron is lehet jegyet vásárolni.

A DVSC az elmúlt 10 évben egyetlen klubbal szemben sem kezdeményezett eljárást, bár oka több esetben is lett volna rá. Többek között a Fehérvár FC-vel szemben is az MLSZ Átigazolási Bizottsága előtt, mivel többszöri felszólításunk ellenére sem fizette meg klubunknak egy játékossal kapcsolatban a minket megillető utánpótlás-képzési kártalanítást.

Úgy gondoljuk, nem szolgálja a magyar labdarúgás érdekét, ha a klubok egymást jelengetik az MLSZ fegyelmi testülete előtt."

Forrás: www.dvsc.hu