Kézilabda

Újabb veszprémi győzelem, Mocsai szerint jó úton jár a csapat

Az MKB Veszprém szerdán felkészülési mérkőzésen fogadta a Székelyudvarhely csapatát. Mocsai Lajos együttese "természetesen" legyőzte az erdélyi vendégalakulatot, de a szakember szerint ennél is fontosabb, hogy jó úton haladnak a csapatépítésben.

Hétfőn még a dán Sonderjysk ellen vívott edzőmérkőzést a magyar rekordbajnok, de szerdán már újra pályára léptek a veszprémiek. Fazekas Nándorék ezúttal a Székelyudvarhely alakulatát látták vendégül, és végül 41-32 arányban győzedelmeskedtek, a találkozón Iváncsik Tamás 7, Marko Vujin pedig 6 találatot szerzett.

Mocsai Lajos vezetőedző szerint jól halad az "új" Veszprém építése, a szakember szerint az elkövetkező 10-12 napban még tovább fejlődhet a csapat.

"Nagy öröm látni Ilyés Ferencet Jevgenyij Lushnyikov helyén, hogy bent lehet támadásban és védekezésben. Az egy cserés játékban felgyorsult a csapatunk. Nyilvánvaló, hogy Császár Gábor helyét ebben meg kell találnunk és meg is fogjuk. Elkezdtünk egy nagyon offenzív, agresszív hatos zónát gyakorolni, de taktikai képzés még nem volt - nyilatkozta Mocsai Lajos az mkbveszprem.eu-nak.  "Három és fél hét komoly fizikai munka van mögöttünk, ezen okból még lassúak és fáradtak a játékosok. Most jön az az idő, hogy fejben felgyorsuljunk és azt kell mondanom, hogy a játékosoknak nagyon komoly lehetőségük lesz az elkövetkezendő 10-12 napban sok jó meccset játszani, világszintű ellenfelekkel és sok stratégiát, taktikát gyakorolni. Jó úton vagyunk és bízom benne, hogy kapusaink jó teljesítményt nyújtanak."- mondta a magyar válogatottat is irányító szakember. 

A világszínvonalú ellenfelekben valóban nem lesz hiány, ugyanis a magyar csapat hivatalos a Lemgóban megrendezésre kerülő centenáriumi nemzetközi tornára, ahol a házigazda mellett a francia Montpellier és a német THW Kiel vesz részt.

Hír a csapat háza tájáról, hogy a jobbszélső Gulyás Péter sajkacsont-töréséből még nem épült fel, Laluska Balázs pedig combizom-húzódást szenvedett a héten. Ezen okok miatt mind a ketten kihagyják a németországi túrát.