Nemzetközi foci

Nagy nyomás alatt játszik a spanyol válogatott - Luis Enrique

Az AS Roma nemrég kinevezett vezetőedzője, Luis Enrique szerint hazája, Spanyolország válogatottja ellen mindenki kettőzött erővel küzd, mivel ők az Európa- és a világbajnokok is. A szerdai Olaszország elleni vereségnél azonban őt jobban aggasztja, hogy több spanyol játékos is megsérült a találkozón.

Luis Enrique, az AS Roma vezetőedzője
"Mi nyertük a legutóbbi Európa- és világbajnokságot is, így állandóan nagy nyomás alatt vagyunk, pont úgy, mint Franciaország csapata néhány éve. Mindig mindenki győzelmet vár tőlünk, ugyanakkor minden ellenfél minket akar legyőzni"
- nyilatkozta Luis Enrique a szerdai Olaszország-Spanyolország barátságos mérkőzés után, amelyet a házigazdák nyertek meg Montolivo és Aquilani góljaival.

A Real Madrid és a Barcelona korábbi középpályását azonban az eredmény nem különösebben érdekli, inkább amiatt aggódik, hogy a spanyol válogatott több játékosa, például Fernando Torres, Gered Piqué és Sergio Busquets is megsérült. Utóbbiakkal kapcsolatban az is kérdéses, hogy a hétvégén játszhatnak-e a Real Madrid ellen a Barcelona csapatában a Szuperkupa-döntő első mérkőzésén.

A szakember szerint a szerdai mérkőzés jó játékot hozott - különösen az első félidőben -, de szerinte "ez csak egy barátságos találkozó volt, és nem ezeken derül ki, hogy valójában mire képesek a csapatok. Az igazi erőviszonyok majd jövőre, az Európa-bajnokságon rajzolódnak ki."