Edzői karrier

Matthäus 2013-ig hosszabbított a bolgárokkal

Két évvel meghosszabbította szeptemberben lejáró szerződését a bolgár labdarúgó-válogatott jelenlegi, a magyar nemzeti csapat korábbi szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus.

A korábbi aranylabdás német szakember tavaly váltotta Sztanimir Sztojlovot a bolgár válogatott kispadján, de akkor csak egyéves szerződést kapott a bolgár szövetségtől. Most ezt a kontraktust két évvel meghosszabbították a szövetség elnöke, Borislav Mihajlov bejelentése szerint.

Lothar Matthäus a Wales-Bulgária Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen 2010 őszén a Cardiff City Stadionban

"Matthäus lesz Bulgária szövetségi kapitánya 2013-ig. Még a Fehéroroszország elleni barátságos mérkőzés előtt döntöttünk erről, és hamarosan alá is írjuk a papírokat. Azt hiszem, mindkét fél elégedett az új megállapodással" - mondta a vezető.

Matthäus az után vette át a bolgár csapatot, hogy Angliától és Montenegrótól kikaptak Sztojlov irányítása alatt. A Wales elleni győzelemmel debütált, de ez után Svájc és Montenegró ellen is csak egy-egy döntetlent értek el, és jelenleg utóbbiak és az angolok mögött hatpontos hátrányban, a negyedik helyen állnak az ötcsapatos G jelű Eb-selejtező csoportban.

A jövőre kezdődő vb-kvalifikációra Bulgáriát Olaszországgal, Dániával, Csehországgal, Örményországgal és Máltával sorsolták össze.