NB I

Kis Károly ötletes játékkal rukkolna elő a Siófok ellen

Az OTP Bank Liga 5. fordulójának szombat esti mérkőzésén a tavalyi ezüstérmes Paks gárdája a bennmaradásért küzdő Siófokat látja vendégül. Kis Károly folytatná csapatával a pontgyűjtés.

A magyar csapatok közül a nemzetközi porondon legtovább "életben" maradó paksiak az elmúlt fordulóban az Újpest otthonában arattak 2-0-ás győzelemet, míg a Siófok hazai pályán kapott ki 1-0-ra a százszázalékos Győrtől. A pillanatnyi forma mellett a két együttes játékereje alapján is esélyesebbek az atomvárosiak, de Kis Károly - szokásához híven - most is óvatosan fogalmaz.

"Ahogy az előző szezonban, mostani ellenfelünk a Siófok idén is nagyon szervezetten játszó csapat. Ez már az eddigi mérkőzéseikből is mindenki számára kiderülhetett. Ezért biztos vagyok abban, hogy nehéz mérkőzés előtt állunk" - mondta Kis.
A paksiak vezetőedzője szerint a siker kulcsa a szervezett védekezés, és az ötletes támadójátékban rejlik."Ötletes, és eredményes játékkal szeretnénk kirukkolni. Persze közben a védekezésünket is jól meg kell szervezni. Amennyiben ezeknek a feltételeknek eleget tudunk tenni, akkor úgy érzem, hogy nem lehet semmi baj, és itthon tudjuk tartani a három pontot."
Az MVM-Paks alakulata négy fordulót követően 7 ponttal a hatodik helyen áll, egy esetleges győzelemmel tapadhatna az élmezőnyhöz. "Az Újpest ellen megnyert mérkőzést követően is szeretnénk folytatni a pontgyűjtést, mivel szeretnénk megragadni a mezőny első felében. Túl vagyunk az UEFA Európa Liga mérkőzéseinken, amikből összesen hat volt. Úgy érzem, hogy derekasan helytálltunk, hiszen eljutottunk a harmadik körig. Most azonban jönnek az új feladatok, az új kihívások."