Sportpolitika

Fokváros és Wroclaw lesz Budapest ellenfele a 2017-es Világjátékokért

  • VNA

Szerdán bejelentették, hogy három pályázó van a hat év múlva sorra kerülő Világjátékok megrendezésére, Budapest mellett Fokváros és Wroclaw kandidált.

A Világjátékok Nemzetközi Szövetsége (IWGA) szerdán jelentette be, hogy három város pályázott hivatalosan a 2017-es Világjátékok megrendezésére. Az olimpián kívüli sportágak vetélkedésének megrendezésére ugyan korábban Moszkva és Genova is igényt tartott, ám végül nem szállt be a versenybe. Az IWGA képviseletében az elnök Ron Froehlich, valamint segítője, Joachim Gossow már meglátogatták a három pályázót. A kandidáló városoknak decemberig kell beadniuk a végső pályázati dokumentációt, amelynek alapján januárra várható a végső győztes megnevezése, amely várossal a szervezet vezetői 2012 májusáig szeretnék lezárni a rendezés feltételeiről és körülményeiről szóló tárgyalásaikat.

„Örömmel tölt el bennünket, hogy három város vezetői is pályáztak a 2017-es Világjátékok megrendezésére. Június óta tanulmányozzuk a beadott anyagokat és a helyszíni látogatások alkalmával is szereztünk már fontos információkat”  - nyilatkozta a hír kapcsán Ron Froehlich. A Világjátékokat négyévente rendezik, legutóbb 2009-ben a tajvani Kaohsziung volt a házigazda, két év múlva pedig a kolumbiai Cali városa ad otthont a 90 ország közel 3000 sportolóját felvonultató eseménynek. Reményeink szerint hat év múlva Budapest - Gödöllővel közösen - lehet a rendező.