Felkészülés

Olaszország nyerte a világbajnokok csatáját

Olaszország nyerte a világbajnokok harcát: a 2006-os aranyérmes a címvédő Spanyolországot fogadta Bariban felkészülési mérkőzésen, és 2-1-es győzelmet aratott. Montolivo szerezte meg a vezetést a Squadra Azzurrának, Xabi Alonso büntetőből egyenlített, majd Aquilani gólja döntött.

Olaszország nyerte a világbajnokok harcát

Az olaszok korán, a 11. percben vezetéshez jutottak: Montolivót indították remekül a bal oldalon, Piqué beragadt és Casillas is rosszul lépett ki kapujából, a középpályás okosan a kapuba emelt (1-0). A 36. percben egyenlített Spanyolország: Chiellini rángatta meg Llorentét mezénél fogva, a tizenegyest Xabi Alonso értékesítette (1-1).

A mérkőzés aztán a hajrában dőlt el: a 84. percben Aquilani 17 méterről tüzelt kapura, a labda egy spanyol lábon is megpattant (2-1). Nyertek az olaszok a "latin rangadón", a több kulcsjátékosukat nélkülöző spanyolok ellen.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
OLASZORSZÁG-SPANYOLORSZÁG 2-1 (1-1)
Bari, San Nicola Stadion. V: Felix Brych
 
Olaszország: Buffon - Maggio, Ranocchia (Bonucci 80.), Chiellini, Criscito - De Rossi (Aquilani 65.), T. Motta, Montolivo (Nocerino 75.) - Pirlo - Cassano (Balotelli 59.), Rossi (Pazzini 59.). Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli. Cserepad: Balotelli, Giovinco, Cassani, Pazzini, Marchisio, Sirigu, Ogbonna, Bonucci, Balzaretti, De Sanctis.
Spanyolország: Casillas (Casillas 46.) - Iraola (Thiego 46.), Piqué (Busquets 45+1.), Albiol, Arbeloa - Javi Martínez, Xabi Alonso, Iniesta (Villa 46.) - Cazorla (Mata 80.), Silva, Torres (Llorente 15.). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque. Cserepad: Reina, Valdés, Villa, Negredo, Busquets, Xavi, Monreal, Pedro, Llorente, Thiago, Mata.
 
Gólszerző: Montolivo (11.), Aquilani (84.), illetve Alonso (37. - tizenegyesből)
Sárga lap: Arbeloa (56.), illetve Chiellini (67.)