Felkészülés

Németország gólgazdag mérkőzésen verte Brazíliát

Élvezetes, remek iramú mérkőzésen Németország hazai pályán 3-2-re verte Brazíliát nemzetközi felkészülési mérkőzésen. A Nationalelf csapatként jobban működött, míg a brazilok inkább a kontrákra építettek, de a Copa Américán látottaknál biztatóbb játékkal rukkoltak elő.

Schweinsteiger volt a németek egyik legjobbja

A pörgős, mindkét oldalon rengeteg helyzetet hozó első félidő gól nélkül telt el, a brazilok legnagyobb esélyét Pato, a németekét Götze hagyta ki.

A második felvonásban aztán potyogtak a gólok: a 61. percben Lúció kaszálta el Götzét, a megítélt büntetőt Schweinsteiger értékesítette (1-0). Hat perccel később megduplázta előnyét a Nationalelf, a 67. percben Kroos tálalt remekül Mario Götze elé, aki elfektette Júlio Césart, majd a kapuba passzolt (2-0). A Dortmund támadója első gólját szerezte a német nagyválogatottban.

Nem sokkal később Kassai Viktor a másik oldalon is befújt - egyébként teljesen jogos - tizenegyest, Lahm akasztotta meg Dani Alvest, Robinho pedig bemutatta, hogy tudnak a brazilok is büntetőt rúgni (nem úgy, mint a Copa Américán...). (2-1).

A 80. percben Schweinsteiger szerzett labdát a tizenhatos jobb oldalán, becsapta André Santost, majd középre passzolt, Schürrle pedig kapásból, laposan a kapu közepébe vágta (3-1).

A hajrában még az új brazil titán, Neymar is villant, Boateng mellett 17 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (3-2). Németország megérdemelten győzött, ha úgy tetszik, visszavágott a 2002-ben elveszetett világbajnoki döntőért.

Felkészülési mérkőzés
NÉMETORSZÁG-BRAZÍLIA 3-2 (0-0)
Stuttgart, Mercedes-Benz-Arena. Vezette: Kassai Viktor
 
Németország: Neuer - Trasch, Hummels (Boateng 88.), Badstuber, Lahm - Schweinsteiger (Rolfes 85.), Kroos - Müller, Götze (Cacau 88.), Podolski (Schürrle 46.) - Gomez (Klose 46.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
 
Brazília: Júlio César - Maicon, Lúcio, Thiago Silva, André Santos - Elias, Ramires (Luiz Gustavo (86.), Fernandinho (Ganso 70.) - Neymar, Pato (Fred 77.), Robinho (Renato Augusto 86.). Szövetségi kapitány: Mano Menezes.
 
Gólszerző: Schweinsteiger (61. - tizenegyesből), Götze (67.), Schürrle (80.), illetve Robinho (72. - tizenegyesből), Neymar (92.)
Sárga lap: Ganso (74.)