Atlétika

Hét érem a brit atléták célja Teguban

A brit atlétikai válogatottat irányító holland edző, Charles van Commenee hét éremben szabta meg a célkitűzést az augusztus 27-én kezdődő világbajnokságra.

Jessica Ennis címvédésre készül Teguban

Nagy-Britannia két évvel ezelőtt Berlinben aranyból, ezüstből és bronzból is kettőt-kettőt szerzett. Az aranyakat most Jessica Ennistől, a női hétpróba, és Phillips Idowutól, a férfi hármasugrás címvédőjétől, valamint a hosszútávfutó Mo Farahtól várják, akit 5000 és 10.000 méteren is neveztek.

Az edző érmet remél Lisa Dobriskeytől 1500 méteren, aki ezüstöt nyert két éve, és Jenny Meadowstól (800 m), aki bronzérmes volt Berlinben. Rajtuk kívül David "Dai" Greene, a 400 gát Európa-bajnoka is esélyes a dobogóra.

"Ezt a csapatot azért választottuk ki, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el a világbajnokságon - mondta Commenee. - Remélem, hogy javul a teljesítményünk a két évvel ezelőttihez képest, amikor hat érmesünk volt és húszan végeztek a legjobb nyolc között. Azt is fontos megjegyezni, hogy Tegu a Londonba vezető út fontos állomása. A célunk az, hogy minél többen végezzenek a dobogón vagy annak közelében Teguban, ezért a világbajnokság ideális felkészülés az olimpiára."