Olimpia 2012

A NOB nem aggódik a londoni zavargások miatt

  • VNA

Az immáron három napja tartó zavargások sem aggasztják a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és London vezetőit, akik bíznak a jövő évi olimpia sikerében.

A NOB nem aggódik a londoni zavargások miatt

Egy 29 esztendős fiatalember halála miatt robbantak ki zavargások még a múlt héten Londonban. Az immáron harmadik napja tartó erőszakos cselekmények sokak szerint aggasztóak az alig egy év múlva sorra kerülő olimpia előtt. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetői azonban úgy tűnik, hogy nem aggódnak emiatt. „Ez a londoni hatóságok  feladata és hatásköre, mi pedig teljes mértékben megbízunk bennük, hogy megfelelően kezelik a helyzetet” - nyilatkozta a szervezet egyik szóvivője.

„Az emberek csodálatos olimpiát élhetnek majd át jövőre” - igyekezett megnyugtatni a kedélyeket London város polgármestere, Boris Johnson, aki hamarosan szabadságát is megszakíthatja, amennyiben nem áll helyre a rend a brit fővárosban. Bár a randalírozók egyelőre még az olimpia biztonságát nem veszélyeztetik, a szerdára tervezett Anglia-Hollandia barátságos labdarúgó mérkőzést miattuk mondták le a szervezők.