Karrier

Küzdeni fogok a kapusposztért - Fülöp Márton

Szombaton lett a West Bromwich Albion játékosa, és vasárnap már be is mutatkozott a csapatban Fülöp Márton. A huszonnégyszeres válogatott kapus tisztában van azzal, hogy egyelőre Ben Foster számít elsőszámú hálóőrnek a birminghami együttesben, de bízik abban, hogy meg tudja mutatni, ő mire képes.

Vasárnap az olasz Parma ellen játszott felkészülési mérkőzést hazai pályán a West Brom, és Fülöp Márton a 67. percben lépett pályára, azaz nagyjából az 1-1-es döntetlennel véget ért találkozó egyharmadát kapta meg. A vendéggól még az első félidőben született, azaz nem ő kapta.

Fülöp Márton üvölt a Sunderland Arsenal elleni bajnoki mérkőzésén a Premier League-ben Angliában 2009 novemberében

A magyar kapus a mérkőzés után a klub hivatalos honlapjának arról beszélt, hogy az Ipswichtől történt átigazolása nagyon gyorsan végbement: "Először kedden merült fel a dolog, és utána minden gyorsan történt. Örülök, hogy visszakerülhettem a Premier League-be, ráadásul egy ilyen nagy klubhoz, mint a WBA. Mindenképp előrelépés ez a váltás. Új kihívásra volt szükségem, és a West Bromwich mindenben megfelelt."

Fülöppel valószínűleg csak második számú kapusként számol Roy Hodgson, a csapat menedzsere, de a hálóőr ettől nem esett kétségbe.

"Tudom, hogy Ben Foster egyelőre előttem áll a rangsorban, és az az elsőszámú célom, hogy sikeres idényünk legyen. Ha megkapom a lehetőséget, ki akarom használni, de támogatni fogom Bent, hogy ő is jól tudjon teljesíteni. Nem jó a padon üldögélni, de tudtam, hogy Ben az elsőszámú kapus, amikor aláírtam. Tudom, hogy ő egy jó kapus, de nyomást akarok helyezni rá, és remélem, hogy ettől ő is csak jobb lesz. Meglátjuk, mit hoz a jövő, de ez mindenképp egy nagyszerű kihívás számomra" - mondta Fülöp.