Átigazolás

Forlán-Falcao csatárpáros az Atléticónál?

Az FC Porto kolumbiai gólvágója a spanyol AS lap információja szerint már mindenben megegyezett az Atlético Madrid együttesével, szerződtetéséhez már "csak" annyi kell, hogy a két klub is dűlőre jusson egymással.

Az elképesztően gólérzékeny támadó már többször hangoztatta, hogy szívesen kipróbálná magát a portugálnál erősebb bajnokságban is - a La Liga pedig éppen megfelel ennek a "kritériumnak".

Falcao állítólag meggyőzte az Atlético vezetőit, hogy ő az, aki megfelelően tudná pótolni a Manchester Citybe távozó argentin Sergio Agüerót. A spanyol hírforrás úgy tudja, hogy madridiak kapnának az "ötletén", és 25 millió eurót valamint Eduardo Salviót adnák a Portónak Falcaóért cserébe. Salvio az utóbbi szezont épp a nagy rivális Benficánál töltötte, a 21 éves argentin szélső piaci értéke a transfermakt.de portál szerint 10 millió euró körül mozog.

Falcao 2009-ben a River Plate csapatától érkezett a "sárkányokhoz" mindössze 3,9 millió euróért, ahol azóta 86 fellépésen 72 gólt szerzett, az Európa Liga legutóbbi kiírásának 17 góljával a gólkirálya lett.  Falcaóra nem akármilyen társ várna az Atléticónál, az uruguayi Diego Forlánnal szintén félelmetes támadókettőssé válhatna.