Spanyol Szuperkupa

Andrés Iniestáék nem gondolnak a vereségre

A Barcelona sikereinek egyik fő mozgatórugója, Andrés Iniesta szerint csapata remek állapotban vághat neki a Real Madrid elleni Szuperkupa-csatának, amelyen nem is lehet más a céljuk, mint az újabb trófea begyűjtése.

Iniesta bízik a jó madridi szereplésben
A Barcelona tavaly 3-1-es vereséggel kezdte a kettő felvonásos Szuperkupa-finálét, igaz a Sevillában elszenvedett zakó után a Camp Nouban Iniestáék 4-0-ra kiütötték a andalúzokat. A katalánok egyik karmestere nem szeretné, ha csapata ugyanebbe a hibába esne, ezért a Real Madrid otthonában olyan eredmény elérése számukra a cél, amivel kedvező helyzetbe kerülnek a hazai visszavágó előtt.

"Remélem, az idei Szuperkupa nem úgy kezdődik, mint a tavalyi - mondta a spanyolok világ- és Európa-bajnoka az EFE hírügynökségnek. "Olyan eredményt szeretnénk elérni a Bernabéuban, ami után hazai pályán jó eséllyel játszhatunk a végső győzelemért. Nem gondolunk a vereségre, az első mérkőzésen is nyerni szeretnénk."

A 27 éves irányító úgy látja, sikeres heteken van túl a csapat, a felkészülési időszakban minden a tervek szerint haladt.

"Keményen dolgoztunk, hogy megfelelően felkészüljünk a Real elleni derbire, azt gondolom az edzéseken és a mérkőzéseken is jól ment a csapatnak. Rendkívül motiváltak vagyunk, szeretnénk megnyerni a szezon első trófeáját" - mondta Iniesta.

A spanyol Szuperkupa-döntő mérkőzéseit augusztus 14-én és 17-én rendezik meg, az első összecsapásra Madridban kerül majd sor.

A katalánok győzelemmel hangoltak a soron következő El Clásicóra: az Egyesült Államokban megrendezett felkészülési mérkőzésen David Villa és Keita góljaival 2-0-ra legyőzték a mexikói Club América gárdáját.