Átigazolás

Amauri hajlandó lenne visszatérni Palermóba

Az olasz Palermo sportigazgatója, Sean Sogliano megerősítette azokat az információkat, miszerint a szicíliai klub szeretné újra a soraiban tudni egykori gólvágóját, a brazil Amaurit.

Amauri örömmel térne vissza egykori sikerei helyszínére
A 31 éves támadó jelenleg a Juventus játékosa, de mivel Torinóban nem számítottak, rá a tavaszi szezont a Parma csapatánál töltötte.

Korábban Maurizio Zamparini, a Palermo elnöke márjelezte, hogy szívesen látna csapatában a Juventusnál létszámfelettivé váló játékost, most a klub sportdirektora is el ismerte a megkeresés tényét.

"Igen, szeretnénk megszerezni Amaurit, és ő szívesen futballozni újra nálunk, de a Juventus jelenleg közöttünk áll. Ő egy remek játékos, de sajnos nem lesz könnyű megszereznünk" - nyilatkozta az Il Giornale de Sicilia nevű lapnak a sportvezető. A Palermo néhány héttel ezelőtt Javier Pastoréért a Paris Saint-Germaintől nem kevesebb, mint 43 millió eurót kasszírozott, vagyis elvileg volna miből fedezni a csatár megvásárlását.

Amauri 2006 és 2008 között már volt a szicíliaiak játékosa, a két esztendő alatt 23 góllal örvendeztette meg a Palermo-szurkolókat. A "sasoktól" került Torinóba, ahol a nagy várakozások ellenére már nem tudta megismételni jó teljesítményét és nem vált alapemberré a Juventusnál.

A csatár a transzfer létrejöttét elősegítve a hírek szerint hajlandó engedni a fizetéséből, kérdés, hogy ez mennyire befolyásolja az üzlet kimenetelét. Az biztos, hogy Fabio Quagliarella és Mirko Vucsinics érkezésével, valamint Vicenzo Iaquinta felépülésével sokkal jobb helyzetbe a következő szezonba sem kerül a csapaton belüli rangsorban.