U17-es válogatott

Megnyertük a Telki Kupát

Az U17-es magyar labdarúgó-válogatott legyőzte a szerbeket a a nyolccsapatos nemzetközi torna, a Telki Kupa szombati döntőjében, és ezzel elhódította a végső győztesnek járó trófeát.

U17-es válogatottunk legyőzte a szerbeket a Telki Kupa döntőjében, és ezzel elhódította a végső győztesnek járó trófeát

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalos honlapjának, az mlsz.hu-nak a beszámolója szerint a mérkőzés rosszul kezdődött, a szerbek már a 2. percben vezetést szereztek, egy bal oldali beadás után a védők közül kilépő támadójuk közelről talált a hálóba (0-1). A 11. percben egy magyar akció végén a szerb kapus csak szabálytalanul tudta megakadályozni a mieink gólját, a jogos büntetőből Tamás Krisztián a bal felső sarkba lőtt (1-1). A 16. percben Forgács Dávidot buktatták a 16-oson belül, ismét tizenegyeshez jutottunk, amelyet Tamás újra gólra váltott (2-1). A 22. percben megdupláztuk előnyünket, Medgyes Zoltán kiugratását követően Tóth László 14 méterről, higgadtan gurított a hálóba (3-1). A folytatásban magabiztosan őrizte előnyét válogatottunk, s bár a második félidő hajrájában az ellenfél egy gólra csökkentette hátrányát, a mieink 3-2-re győztek, és megnyerték a nyolccsapatos nemzetközi tornát.

A magyar csapat a Hrabina Alex - Baksa Dénes, Asztalos Dávid, Kovács Tamás, Tamás Krisztián - Fényes Szabolcs (Bobál Dávid), Medgyes Zoltán (Szabó Bence, 71.), Nagy Dominik - Tóth László (Vlasics Dániel, 51.), Farkas Zoltán, Forgács Dávid (Popgeorgiev Pantelis, 67.) összetételben szerepeltet a találkozón.

Telki Kupa
A helyosztók eredményei:
7. helyért:
Románia - Málta 2-1
 
5. helyért
Szlovákia - Belgium 2-2 (11-esekkel 4-3)
 
3. helyért
Izrael - Horvátország 1-0
 
Döntő:
Magyarország - Szerbia 3-2