NB I

Kis Károly és Mészöly Géza is elégedett játékosaival

Az OTP Bank Liga 4. fordulójának vasárnapi mérkőzésén a Paks 2-0-ra legyőzte az Újpestet a Megyeri úton. Noha az eredmény csak a paksiak számára kedvező, Mészöly Géza Kis Károlyhoz hasonlóan dicsérte játékosait a találkozót követően.

A csütörtökön még Európa Liga-selejtezőt vívó MVM-Paks csapata Éger és Vayer tizenegyes góljaival 2-0-ra felülmúlta az Újpest csapatát, amely négy fordulót követően továbbra sem tudott még gólt és pontot szerezni.

"A játékosaim olyan tettet hajtottak végre, ami nem mindennapi, hiszen 10 tétmérkőzést játszottak le egy hónap alatt, ráadásul csak pénteken hajnalban érkeztünk haza a Hearts elleni nehéz mérkőzésről - értékelte a látottakat Kis Károly a találkozó utáni sajtótájékoztatón. - A mai találkozón egységesen és szervezetten játszottunk, úgy gondolom a támadójátékunk is megfelelően fel volt építve. A mérkőzesen nüanszok döntöttek. Nagy lökést adhat számunkra ez a győzelem, egy hét pihenőnk van innentől, és örülök, hogy valamit vissza tudtunk adni azoknak az embereknek, aki szorítottak értünk az elmúlt hetekben".

Az Újpest nem szokott hozzá, hogy négy kört követően még pont nélkül szerénykedjen a bajnokságban, a nehéz helyzet ellenére Mészöly Géza nem volt haragos a játékosaira.

"Az első bekapott gólig azt tette a csapat, amit kellett, 60 percig fiatal csapatom jól játszott, úgy gondolom szép akciókat dolgoztunk ki - mondta az összecsapás utáni sajtóértekezleten Mészöly Géza. "A legutóbbi 1-2 mérkőzésen kritizáltam az együttest,de most küzdöttek, hajtottak becsülettel a fiúk. Hogy hogyan tudunk felállni a padlóról? Azt hiszem, ha ebben a szellemben futballozunk tovább, ahogy ma tettük, annak előbb-utóbb meg lesz az eredménye".