NB I

Bódi 91. percben szerzett góljával nyert a Debrecen

A második félidőben végig emberhátrányban futballozó Debrecen Bódi hosszabbításban szerzett góljával nyerni tudott a Kecskemét otthonában az OTP Bank Liga 4. fordulójának zárómérkőzésén.

A Debrecennek az utóbbi időben nem igazán ment a Kecskemét vendégeként, de a hajdúságiak idei formája bizakodásra adhatott okot a Loki-hívőknek. Tomiszlav Szivics csapata is jó előjelekkel várta a találkozót, Tököli Attiláék legutóbb Diósgyőrben nyertek 2-1-re.

A forduló rangadójának titulált mérkőzésen Adamo Coulibay a 9. percben vitatott körülmények között került földre a kecskeméti 16-oson belül, Alvaro Garcia játékvezető azonban tizenegyes helyett "tovább"-ot intett. Az eset meg adta az alaphangulatot a találkozónak, melynek első harmadában a küzdelem dominált. Radanovic és Mohl korai sérülése miatt a Kecskemét védelmét már a 20. percben át kellett szervezni, ami érzékelhetően zavart okozott a hazaiak játékában. A Debrecen átvette az irányítást, és több gólveszélyes helyzetet dolgoztak ki a csatárai. Mindkét oldalon rengeteg szabálytalanságot követtek el a játékosok, ebben a periódusban a folyamatos játék helyett a harciasság volt jellemző. A félidő hajrájához érve aztán a Debrecen beszorította a vendéglátókat, Rezes 10 méterről a kapufát is eltalálta.  Másodpercek voltak hátra az első felvonásból, mikor a chilei bíró szándékos ütésért kiállította Adamo Coulibalyt.

Fotó: Sós Tibor

Az emberelőny ellenére a Kecskemét képtelen volt uralni a játékot, Kondás Elemér játékosai fegyelmezett védekezéssel magabiztosan tartották az egy pontot. A KTE a sok pontatlan átadás miatt kevés gólveszélyes helyzetet tudott kialakítani. A mérkőzés végéhez közeledve egyre inkább kezdeményezőbbé vált a Debrecen, a nagy lelkesedéssel futballozó hajdúságiak törekvései pedig a hosszabbításban eredményre vezettek: a 91. percben Bódi Ádám bevette a hazaiak kapuját, megszerezve ezzel csapatának a győzelmet (0-1).

Nagy fegyvertényt hajtott végre a Debrecen azzal, hogy legyőzte a Kecskemétet hazai pályáján, különösen annak fényében, hogy 45 percen keresztül emberhátrányban játszottak. A Loki a sikerrel tartja a lépést a Győrrel és a Péccsel, négy fordulót követően továbbra is 100 százalékosan áll az OTP Bank Ligában. 

OTP Bank Liga 4. forduló
Kecskeméti TE - Debreceni VSC 0-1 (0-0)
Kecskemét, 4000 néző. Vezette: Alvaro Garcia
KTE: Ribánszki – Gyagya, Radanovics (Koszó 16.), Balogh B., Mohl (Bertus 19.) – Ebala, Csukics (Dosso 67.) – Gyurcsó, Szavics, Foxi - Tököli Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
DVSC: Novakovics – Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut – Varga J. - Bódi (Ramos 92.), Szakály, Bouadla (Yannick 58.), Rezes (Nikolic 67.) – Coulibaly Vezetőedző: Kondás Elemér
Gól: Bódi (91.)
Sárga lap: Foxi (27.), Ebala (45.), Balogh (90.)
Kiállítva: Coulibaly (45+2.)