NB I

A Paks nem kegyelmezett az Újpestnek, egyre nagyobb bajban a lilák

Továbbra is pont és gólnélkül állnak Mészöly Gézáék

Továbbra is szerzett pont és rúgott gól nélkül áll az Újpest, miután hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett a Pakstól a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójának vasárnapi játéknapján. Mészöly Géza csapata az első félidőben Rajczi révén büntetőt hibázott, a Paks viszont nem tette meg ezt a szivességet és győzelmével zárkózik az élmezőnyhöz.


Az első játékrészben összességében többet veszélyeztetett a Paks, a legnagyobb gólszerzési lehetőség mégis a hazaiak előtt adódott: egy laposan érkező beadás után a becsúszó Éger kezéhez ért a labda, ezért a játékvezető büntetőt ítélt, Rajczi tizenegyesét azonban Hearts otthonában bakit-bakira halmozó  Csernyánszki kivédte.

A szünetet követően nem sokat változott a mérkőzés képe, 15 perc után azonban ismét büntetőt ítélt a bíró, de ezúttal a vendégek javára. A labda mögé a csapatkapitány Éger László állt, a rutinos hátvéd pedig nem hibázta el a lehetőséget (0-1)

Az Újpest próbálkozott, igyekezett egyenlíteni, ám a lila-fehéreknek semmi sem sikerült, ráadásul az utolsó percben ismét tizenegyeshez jutott a Paks, Vayer sikeres büntetője pedig végképp eldöntötte a három pont sorsát (0-2).

A lila-fehérek szurkolói a 70. perctől egyértelműen tudtára adták a csapatnak, hogy nem nyerte el tetszésüket a mutatott produkció. Az Újpest csapata négy fordulót követően még nem szerzett gólt, sem pontot - a tulajdonosi helyzettel "kiegészülve" elmondható: nehéz időszakot élnek meg a negyedik kerületben.

OTP Bank Liga 4. forduló
Újpest FC–MVM Paksi FC 0-2 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3508 néző, V: Farkas
Újpest FC: Balajcza – Szokol (Üveges, 62.), Mihajlovics, Dvorschák, Pollák – Markovics, Wilson – Simon K., Barczi (Zamostny, 77.), Lázár – Rajczi (Balogh B., 62.) Vezetőedző: Mészöly Géza
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Sipeki, Sifter, Böde, Bartha – Kiss T. (Magasföldi, 63.), Vayer Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Éger (60., tizenegyesből), Vayer (90., tizenegyesből)
Sárga lap: Báló (54.), Markovics (56.), Rajczi (57.), Böde (69.), Üveges (72.), Pollák (81.), Sifter (84.)