NB I előzetes

Formában a Pápa, csatárát veszítheti a Kaposvár

  • Göbölyös János

Szombaton négy mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga 4. fordulója. Az eddig veretlen Pápa azt a Kaposvárt fogadja, amelyik egy héttel ezelőtt legyőzte a bajnok Videotont.


Két, sokáig kiscsapatként aposztrofált együttes randevúzik Pápán. Ami a játékukat illeti, kinőttek már ebből a kategóriából, a Lombard veretlen még a bajnokságban, az új szerepkörben futballozó csatára, Goran Marics vezeti a góllövőlistát, a Kaposvár pedig legutóbb bajnokveréssel üzent a mezőnynek, hogy él és virul, az idén is számolni kell vele. Egyvalami csökkentheti a Rákóczi pontszerzési esélyeit, az eddig három forduló alatt háromszor eredményes Milan Perics ugyanis a héten Spanyolországban járt. A szerb csatár nem kapott pótszabadságot Sisa Tibortól, a kiruccanásnak egyszerű, és pénzben mérhető oka van, a másodosztályú Gimnástic Tarragona teszteli. Hogy végül a próbajáték szerződtetéssel zárul-e, arra még várni kell, Kaposváron mindenesetre nem lejtenének örömtáncot, ha a legveszélyesebb csatáruk nélkül kellene folytatniuk a bajnokságot.

- Perics nem azért utazott Spanyolországba, mert két gólt szerzett a Videoton ellen, ez a lehetőség már korábban is felvetődött – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Illés János ügyvezető a Nemzeti Sportnak. – A héten eldőlhet a jövője. Talán mondani sem kell, mekkora érvágás lenne a Kaposvárnak, ha az előző idényben nyolc gólos Pericset elveszítené. Ezzel ugyanis még nehezebb lenne elérnünk a kitűzött célt, a bent maradást

A még két évig kaposvári szerződéssel rendelkező szerb csatár Pápa elleni játéka az utazás miatt kérdéses, az viszont nem, hogy a Lombard megfelelő önbizalommal készül-e a Rákóczi ellen. Véber György kötelező győzelmet vár csapatától, ám a nyilatkozatában azért ,,üzent” a játékosainak is.

OTP Bank Liga 4. forduló
Lombard Pápa FC–Kaposvár
Pápa, 08.06., szombat, 19.00
Vezeti: Radványi Ádám (Márkus T., Márton Zs.)
Hathárom-tipp: x

- A jó rajt nem ringathat bennünket tévhitbe, nem gondolhatjuk azt, hogy mostantól mindenkit simán verünk – fogalmazott az nb1.hu-n a hazaiak vezetőedzője. - Alázatot látok a csapatban, amit egyébként hétfőtől mindig meg is követelek, látom, hogy a még gól nélküli Ferenczi, vagy az új igazolás, Puri mennyire akarja, hogy még jobb legyen. Nagyon masszív ellenfél vár ránk, a Kaposvárt korábban szintén leírták, de ebben a szezonban is nagyszerűen rajtolt. Hazai pályán kötelező a győzelem, az eddigi játékunk alapján én is ezt várom, de iszonyúan oda kell tennie magát a csapatnak. Elvárom a játékosaimtól, hogy minden mérkőzést, így a Rákóczi ellenit is ugyanolyan hőfokkal vívják meg. Ha a csapat ki tudja futballozni a benne rejlő formát, akkor megnyerheti ezt a találkozót.

Sisa Tibornak változtatnia kell a Videoton elleni győztes csapatán, a kapus, Lubos Hajdúch ujja kificamodott a múlt heti mérkőzésen, le is kellett cserélni, de nem egészséges Bojan Pavlovics sem, Perics meg ugye egy nagy kérdőjel. A tanár úr azonban szokás szerint nem azzal foglalkozik, ami nincs, sokkal inkább abból merít erőt, ami van.

- Tudjuk, hogy a Pápa egy nagyon jó kis csapat, és rettentően jól igazolt a nyáron – mondta a kaposváriak edzője a Rákóczi honlapján. - Érdekes, hogy többen távoztak a klubtól, de csak minőségi játékosokat és kifejezetten posztokra szerződtettek, így aztán kifejezetten jó csapattá vált a Lombard. Mutatják ezt az eddig elért eredményei, nehéz lesz ellene játszani, főleg idegenben, de nekünk az a dolgunk, hogy játsszunk. Bízom benne, hogy azt a szintet, vagy legalább is hasonlót tudunk hozni, mint legutóbb a Videoton ellen. Ha ez sikerül, nem kell üres kézzel hazajönnünk Pápáról.

Forma-index (az elmúlt öt mérkőzés alapján)
Lombard-Pápa-Kaposvár Rákóczi
ellenfél eredmény pontszám
PÁPA      
FCM Targu Mures 0-2 0    
Levszki Szófia 0-4 0  
Újpest 1-0 2,5  
Siófok 2-0 2  
Paks 1-1 1,25  
Aktuális forma-index*   1,15  
KAPOSVÁR      
Nové Zámky 0-0 1  
Dorog 3-0 1  
Ferencváros 2-2 1  
Kecskemét 0-4 0  
Videoton 2-0 2  
Aktuális forma-index*   1,00  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.


Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0(1,50)
Európa Liga 2,5(1,25)
NB I 2,0(1,00)
Magyar Kupa 2,0(1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0(1,00)
Szuperkupa 1,5(0,75)
Ligakupa 1,0(0,50)
Egyéb hazai 1,0(0,50)