Újpest

Felhajtják a Szusza Ferenc-stadion biztonsági hálóját

Szurkolóik kérésére a nem kiemelt kockázatú bajnoki mérkőzéseken az Újpest vezetősége felhajtja a D-lelátó előtti biztonsági hálót.

A szurkolóbarát intézkedésről Bartha Csaba ügyvezető igazgató beszélt a lila-fehérek hivatalos honlapjának: a nemrégiben kinevezett sportvezető bízik abban, hogy nem kerül sor fegyelmi vétségre.

"A szurkolók kérésére úgy határoztunk, hogy felhajtjuk a hálót a „D” lelátó előtt. Akceptáltuk a kérést, mivel az utóbbi időben nem volt dobálózás.- nyilatkozta Bartha az ujpestfc.hu-nak.  Bízunk benne, hogy a jövőben minden rendben lesz, és nem kerül sor fegyelmi vétségre vagy a stadion rendjének megsértésére, amelynek következményeként az Újpest FC-t szankcionálná a szövetség fegyelmi bizottsága. A rendőrséggel folytatott csütörtöki megbeszélésünk alapján közölnöm kell szurkolóinkkal, hogy a kiemelt kockázatú mérkőzésekre a IV. kerületi rendőrkapitányság nem engedélyezi a biztonsági háló mellőzését. Mivel a Paks elleni meccs után a következő hazai, a DVTK elleni bajnoki kiemelt kockázatú, arra a mérkőzésre újra le kell engednünk a hálót. Természetesen az azt követő mérkőzésre újra felhúzhatjuk a biztonsági hálót."

Korábban a Debrecen az Oláh Gábor utcai stadionban bizonyos lelátórészek előtt teljesen leszereltette a kerítéseket, így téve barátságosabbá a létesítményt a kilátogató szurkolók számára.