Manchester United

Elbúcsúztatták Paul Scholest

6-0-ás győzelemel búcsúztatta Paul Scholest a Manchester United labdarúgócsapata. A Vörös Ördögök az újjáéledő New York Cosmost fogadták a gálamérkőzésen, a vendégek kispadján egy másik United-legenda, Éric Cantona ült sportigazgatóként.

6-0-ás győzelemel búcsúztatta Paul Scholest a Manchester United labdarúgócsapata

A 36 éves 66-szoros angol válogatott középpályás 676 mérkőzés után  tett pontot fantasztikus pályafutása végére. Utolsó tétmérkőzését a Bajnokok Ligája döntőjében játszotta.

1991-ben került a Manchester United korosztályos csapatához, egyike a "Ferguson-fiókáknak", annak a legendás csapatnak, amely 1992-ben megnyerte az Ifjúsági FA-kupát. 1994. szeptember 21-én, a Port Vale elleni Ligakupa-mérkőzésen debütált a United mezében, ahol kétszer is betalált a kapuba, duplájával alakult ki a 2-1-es végeredmény. Három nappal később az Ipswich Town ellen a bajnokságban is bemutatkozott, megint csak góllal.

1994 és 2011 között a Vörös Ördögökkel 10-szeres angol bajnoknak, háromszoros FA-kupa, kétszeres Ligakupa és BL-győztesnek mondhatja magát az egyéb trófeák mellett. Négyszer választották meg a Premier League-ben a hónap játékosának. 2008-ben beválasztották az angol futball Hírességek Csarnokába.

Scholest a 75. percben cserélte le Sir Alex Ferguson, vastaps mellett. A középpályás a lefújás után visszatért a pályára. "Az elmúlt 16-17 évemet végígkísérte a rajongók szeretete. Remélem, őriznek rólam néhány szép emléket. Köszönettel tartozom jó néhány embernek, a menedzseremnek, a szakmai stábnak, mindenkinek, aki részt vesz a klub munkájában, nem tudom elmondani, mennyire hálás vagyok mindenért. Legvégül  Éricnek (Cantona), és a New York Cosmosnak, hogy ez az este létrejöhetett, hogy ezen az estén. És Nicky Buttnak és Gary Neville-nek, fantasztikus volt velük játszani. A családom, és ezek az emberek jelentik számomra a világot" - mondta Scholes.

Butt és a télen visszavonult Neville ezúttal a vendégcsapatot erősítette.

A búcsúmeccs tökéletesre sikerült, hat góllal nyert a Manchester United, a gólok sorát pedig éppen a csapatkapitányi karszalagot viselő Paul Scholes nyitotta, a kilencedik percben egy távoli bombával. Cantona mellett tiszteltét tette a gálamérkőzésen Pelé is, aki 1975 és 1977 között erősítette a Cosmost.


Barátságos mérkőzés
MANCHESTER UNITED-NEW YORK COSMOS 6-0 (2-0)
Old Trafford, 76 ezer néző.
Gólszerző: Scholes (9.), Rooney (28. - 11-esből), Anderson (51.), Welbeck (59.), Diouf (69., 74.)
 
Manchester United: De Gea (Lindegaard, 46.) - Rafael (Evans, 46.), Ferdinand (Smalling, 46.), Vidics (Jones, 46.), Evra (Fabio, 46.) - Nani (Diouf, 62.), Scholes (Pogba, 75.), Giggs (Anderson, 46.), Young (Cleverley, 62.) - Berbatov (Welbeck, 46.), Rooney (Macheda, 62.). Menedzser: Sir Alex Ferguson.
 
New York Cosmos: Friedel (Calderón, 46.) - Salgado (G. Neville, 63.), Reyering, Cannavaro, Bridge - Iraheta, Butt, Murphy (Gaitán, 87.), Robbie Keane - Yorke (Pires, 46.), Dimitrov (Diaby, 76.). Sportigazgató: Éric Cantona.