NB I előzetes

Bozsovics a Siófoké, egységben az ETO-erő

  • Göbölyös János

Szombaton négy mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga 4. fordulója. Az eddig százszázalékos Győr a múlt héten az Újpestet simán verő Siófokhoz látogat.

A februrái siófoki vendégjátékon Aleksidze (10) gólja jelentette a három pontot az ETO-nak

A Siófoknak is van már Bozsovicsa. Nem Mladen és nem kapus, mint a Videotoné, hanem Bojan és csatár, mint a Kaposváré volt. Egészen pontosan ugyanarról a játékosról van szó, aki korábban a Békéscsabában, a Honvédban majd a Rákócziban futballozott, most viszont Belgiumból, a Cercle Bruges csapatából tért vissza Magyarországra. A siófoki klub hivatalos honlapja villámigazolásként közölte a hírt, arról egyelőre nincs információ, hogy a montenegrói támadó a Győr ellen bemutatkozhat-e új csapatában.

Bozsovics egyébként okozott már némi zavart a belgáknál is, tavaly a nemzeti kupa negyeddöntőjének visszavágóján a bruges-iek az ő góljával ejtették ki az Anderlechtet. Hogy a magyarországi visszatérése után mire lesz képes (Kaposváron 22 mérkőzésen nyolcszor volt eredményes), arra majd később kapunk választ, a múlt heti Újpest-verés mindenesetre nem indokolja különösebben az azonnali változtatást. Most azonban nem nulla pontos együttes érkezik a Balaton fővárosába, hanem az eddig hibátlan teljesítményt nyújtó ETO, így aztán akár Bozsovics is szerepet kaphat a Siófok második hazai fellépésén.

OTP Bank Liga 4. forduló:
BFC Siófok–Győri ETOSiófok
08.06., szombat, 19.00 Vezeti: Szilasi Szabolcs (Forgács A., Kormányos G.) Hathárom-tipp: 2
Horváth Károly, a somogyi együttes szakmai igazgatója az nb1.hu-nak elmondta, hogy a cél pont, vagy pontok szerzése a Győr ellen, majd az ellenfél dicséretével folytatta nyilatkozatát: "Csak annak lehet meglepetés az ETO remek rajtja, aki nem ismeri Csertői Aurél munkásságát. Ő általában így szokott bemutatkozni. Nálunk egy kis előrelépés tapasztalható, legutóbb az Újpest ellen úgy játszott hazai pályán a csapat, ahogy idegenben szokott. Szeretnénk folytatni ezt a jó szereplést, ami nem lesz könnyű, mert a Győr most nagyon jó formában van."

Ennek egyik fokmérője – a három győzelmen túl -, hogy Csertői Aurél szinte változtatás nélkül küldi pályára csapatát, jobbára a cserék is ugyanazok, úgy is lehet fogalmazni, hogy egységben az erő. Ez most kissé megbomlott, legutóbb a Haladás ellen győztes gólt szerző Dudás Ádám ugyanis néhány perccel a találata után megsérült, és a helyére beállt Marko Dinjar maradt a Siófok elleni kezdőcsapatban. Amúgy minden a régi, ám hogy a forma is az marad-e, arról Cserői Aurél vezetőedző a következőt nyilatkozta a győri klub hivatalos honlapján:

"Szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatot, természetesen három pontért utazunk Siófokra. A játékunkon csiszolni akarunk, de azt figyelembe kell venni, hogy egy nagy önbizalommal rendelkező csapathoz megyünk. Tudjuk, hogy sok győri szurkoló elkísér minket, szeretnénk nekik jó estét szerezni."

A vendégdrukkerek akár nosztalgiázhatnak is a hétvégén, éppen egy esztendeje hajtotta végre ugyanis a csapat azt a bravúrt, amire sokáig szívesen emlékeznek a győriek. Az emberhátrányban, tizenegyesekkel kivívott Montpellier elleni sikerről van szó, ami akkor az Európa Ligában való továbbjutást jelentette. Most nem lesz ekkora a tét, a hosszabbítás kizárva, az ellenfél sem "francia léptékű", de hogy az ETO nem számíthat laza nyáresti partira a Balaton partján, az borítékolható.   

Forma-index (az előző öt mérkőzés alapján)
Vasas-Haladás
ellenfél eredmény pontszám
Siófok
HIT Gorica
1-0 2
Gloria Bistrita
3-2 2
Videoton II
1-0 1
Pápa 0-2 0
Újpest
2-0 2
Aktuális forma-index* 1,40
Győr
Krilja Szovjetov 0-2 0
Honvéd 2-1 2,5
Dunajska Luzna 1-0 2
Újpest
1-0 2
Haladás 1-0 2
Aktuális forma-index* 1,70

 

 

 

 




















*Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0(1,50)
Európa Liga 2,5(1,25)
NB I 2,0(1,00)
Magyar Kupa 2,0(1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0(1,00)
Szuperkupa 1,5(0,75)
Ligakupa 1,0(0,50)
Egyéb hazai 1,0(0,50)