NB I

Az első tizenöt percben eldönthettük volna - Paulo Sousa

A 2-0-s hazai győzelemmel véget ért Videoton-Diósgyőr találkozó után a két csapat vezetőedzői, Paulo Sousa és Benczés Miklós a Sport Tv-nek értékelték a látottakat. A portugál szakember elsősorban a győzelem és nem a mutatott játék miatt volt elégedett, míg kollágja leginkább csatárai figyelmetlensége előtt állt értetlenül.

Paulo Sousa (Videoton): "Az első tizenöt percben eldönthettük volna a mérkőzést, de kihagytuk a helyzeteinket. Később kevesebb volt a lehetőségünk, sőt, a második félidőben volt olyan időszak, amikor leginkább a védekezést gyakoroltuk, de örülök, hogy sikerült megnyernünk a mérkőzést. Nem voltam ideges a második játékrészben sem, mert igazi helyzetet nem tudott kialakítani az ellenfél, de természetesen az ember mindig azt szeretné, ha a saját csapata jól játszana, és emiatt szerettem volna tüzelni a játékosaimat. Bracchi szabadrúgásgólja fantasztikus volt, ő mindig sokat gyakorolja a pontrúgásokat az edzéseken. Ennek lett most meg az eredménye."

Benczés Miklós (Diósgyőr): "A Videoton nagyon jól kezdett, mi pedig buta hibákat követtünk el. Nem vettük fel a lendületből érkező támadó középpályásokat. Idővel megtaláltuk ugyan a ritmust, de tény, hogy a Videoton jobb erőkből áll. A rövid passzos, gyors játékban különösen erősek. Feltűnően sokszor futottunk lesre, amit a középcsatároknál még meg is értek, hiszen két irányba kell egyszerre figyelniük, de a szélsőktől elfogadhatatlannak tartom, hiszen nekik csak befelé kell figyelniük. Emiatt nem értem tehát, hogy tízből tíz támadásból hogy lett les. Az biztos, hogy ezt gyakorolnunk kell. Remélem, hogy a vereség nem ráz meg minket nagyon, de azért a második gólt már nem kellett volna bekapnunk a hajrában, nem teljesen mindegy, hogy 1-0-ra vagy 2-0-ra kapunk ki a bajnok otthonában."