Kerékpár

Szétesik a HTC-Highroad – hova megy Mark Cavendish?

  • VNA

Nem sikerült szponzort találnia a HTC-Highroad csapatának, így a csapat legnagyobb sztárjának, Mark Cavendishnek a jövője is kérdésessé vált.

Angol lapértesülések szerint az év végén megszűnik a HTC-Highroad csapata, mivel nem sikerült újabb – éves szinten 10 millió eurós összeget biztosítani képes - főszponzort találnia. „Sokáig kerestünk olyan szponzort, amely hosszú távra biztosítja a csapat fennmaradását, de aztán kénytelenek voltunk így dönteni. Itt az ideje, hogy elengedjük a versenyzőinket, hogy mindenki megkereshesse a számára legjobb megoldást” – nyilatkozta szomorúan Bob Stapleton. A csapat menedzsere különösen azért volt szomorú a lehetséges szponzorjelöltek visszalépése miatt, mert mindkét potenciális befektető jelölt elutasító válaszát éppen a felesége múlt vasárnapi 50. születésnapja alkalmából rendezett parti alatt kapta meg.

Stapleton szerint a 2008-ban megalakult HTC-Highroad közepes költségvetéssel rendelkező csapat volt, amely azonban sportszakmai értelemben messze ezen szint fölött teljesített. Legnagyobb sztárjuk az a Mark Cavendish volt, aki az idei Tour de France-on öt szakaszsiker mellett elnyerte a zöld trikót, amely a legjobb sprinternek jár. A man-szigeteki kerekes már összesen húsz szakaszgyőzelmet szerzett a francia körversenyen, sikerei számát azonban jövőre már más csapatban növelheti. Csütörtökön a BBC-nek nyilatkozva Cavendish ugyan elmondta, hogy már döntött a folytatásról, de egyelőre még nem árulja el, hogy melyik csapatnál folytatja. Angol lapok szerint több mint valószínű, hogy Cavendish új csapata a brit Team Sky lesz, amely régóta szeretné soraiban látni a világ jelenlegi legjobb sprinterét.