Community Shield

Sérült Vörös Ördögök - Chicarito, Carrick és Rafael sem lép pályára vasárnap

Több játékosára sem számíthat a vasárnapi Manchester City elleni Community Shield-találkozón Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere. A címvédőnél hiányzik majd Javier "Chicarito" Hernández, Micheal Carrick, Antonio Valencia, Rafel valamint Darren Fletcher is.

Ez a jelenet nem fog vasárnap megismétlődni
Nem feltétlenül kedveznek az előjelek a Manchester United számára, amely vasárnap a városi rivális City ellen vívja az angol szuperkupát, azaz a Community Shieldet. Sir Alex Ferguson csapatában ugyanis több meghatározó futballista is maródi, ráadásul a rutinos szakvezető pedig nem akarja kockáztatni játékosai egészségét néhány héttel a Premier Leauge indulása előtt.

Az elmúlt szezonban a futball elitbe valósággal berobbanó mexikói Chicarito nemrégiben agyrázkódást szenvedett, a skót mester elmondása alapján leghamarabb 2-3 hét múlva lesz bevethető állapotban. Hernández mellett Antonio Valencia sincs tökéletes állapotban, vasárnap a kolumbiai is csak az oldalvonalról nézheti a rangadót. 

A csatárposzt mellett a középpályán is akadnak majd hiányzók: az angol válogatott Micheal Carrick Achilles-gondokkal küszködik, ezért elővigyázatosságból kihagyja őt a csapatból Ferguson, mint ahogy szintén kockázatos lenne Darren Fletcher szerepeltetése is, aki ugyan már edzett a héten, de a mérkőzésen nem jut még szóhoz.  

A sort a hátsó alakzatban bevethető brazil Rafael zárja, aki a múlt heti Barcelona elleni barátságos mérkőzésen "kapott egy csomagot" a lábára, ezért ő sem fut majd ki a Wembley zöld gyepére.

A Vörös Ördögök címvédőként lépnek majd pályára vasárnap a városi rivális ellen, a tavalyi döntőben a Chelsea együttesét győzték le 3-1 re. Azon a találkozón Hernández és Valencia is gólt szerzett...