Olasz foci

Pekingben rendezik meg az Inter-Milan Szuperkupa-döntőt

  • MTI

Rendhagyó módon Kínában rendezik meg az olasz futball 2011/12-es idényének első tétmérkőzését, azaz a Szuperkupát. A bajnok AC Milan, és a városi rivális Internazionale a pekingi Madárfészekben találkozik szombaton.

Gasperini első trófeáját Pekingben gyűjtheti be Inter-edzőként

Korántsem meglepő, hogy a két európai sztárcsapat Ázsiában feszül egymásnak, ugyanis Kínában húsz év óta hatalmas sikerrel közvetítik a Serie A mérkőzéseit, ráadásul az olasz szövetségnek ez éves szinten 92 millió eurós bevételt is jelent. Az is biztos, hogy a következő három évben is Kínában rendezik az Olasz Szuperkupát, mivel a kínaiak 2014-ig megvették a jogokat.

Az összecsapást megelőző nyilvános edzéseken, illetve különböző promóciós eseményeken több ezren voltak kíváncsiak a sztárjátékosokra.

"Fantasztikus látvány, hogy Pekingben rengeteg Milan- és Inter-mezbe bújt fiatalt látunk" - mondta Marco Brunelli, az olasz liga főigazgatója.

A két csapatnál nem volt túl nagy mozgás a nyáron, az esélyek az egységesebb Milan mellett szólnak. Az Internél most mutatkozik be az új vezetőedző, Gian Piero Gasperini, aki a Genoa kispadjáról érkezett a milánói alakulathoz.