Szenzáció

Pelé Messi ellen térhet vissza a Santosban

A brazil Santos legendás játékosa, Pelé a FIFA-nak Angliában adott interjújában elképzelhetőnek tartotta, hogy a 19 éves Neymar olyan nevekhez nőjön fel, mint Kaká, Messi, Maradona, Ronaldo vagy ő maga. A Santos eközben azt szeretné, ha Pelé pályára lépne a Barcelona ellen a decemberi klubvilágbajnokságon.

Pelé, a brazil legenda a minap Angliában a következő kijelentést tette egy FIFA-nak adott interjúban honfitársáról, a 19 éves Neymarról: „Kétségkívül remek játékos. Egy napon olyan lesz, mint Kaká, vagy Messi – effelől nincs kétségem. Vagy Ronaldo, vagy Zico, vagy Pelé, vagy Maradona. Minden esélye megvan rá, mert igazán kiváló játékos.”

Pelé, a brazil legenda

Az interjúról készült felvétel részlete ide kattintva tekinthető meg.

Az ifjú tehetség iránt komoly az érdeklődés, a Real Madrid például nem kevesebbet, mint 45 millió eurót ajánlott érte. Bár Pelé bevallottan szeretné, hogy Neymar legalább a 2014-es világbajnokságig az ő egykori csapatában, a Santosban maradjon, elismerte, hogy nehéz lesz őt sokáig ottartani.

A klubnak egyébként éppen Pelével kapcsolatban támadt érdekes elképzelése: szeretnék, ha egykori sztárjátékosuk pályára lépne a decemberi klubvilágbajnokságon a Barcelona ellen: „Egyáltalán nem tartom kizárhatónak, de persze az edzőn is múlik. Ha Pelé serkentőleg hat a többi játékosra is, miért ne?” – mondta a Santos marketing-igazgatója, Armeio Neto. Megítélése szerint Pelét és Messit együtt a pályán komoly érdeklődés övezné, ami persze anyagi hasznot is jelent. Értelemszerűen nem hosszabb játékról lenne szó, csak arról, hogy a legenda a meccs vége felé pár percre beállna, vagy büntetőt rúgna. A végső döntés azonban a vezetőedzőjé, bár a hírek szerint Pelé már meg is kezdte a felkészülést.