Bundesliga

Hitzfeld szerint idén sem lesz Bayern-gála

  • VNA

Egykori csapatát, a Bayern Münchent tartja fő esélyesnek Ottmar Hitzfeld, aki szerint a Dortmund és a Leverkursen is favorit a Bundesliga pénteken kezdődő új idényében.

A jelenleg a svájci labdarúgó válogatott szövetségi kapitányi posztját betöltő Ottmar Hitzfeld szerint 2011/12-es szezonban sem a Bayern München az egyedüli esélyese a német bajnokságnak. A pénteken kezdődő új Bundesliga szezon előtt megszólaló szakember szerint ugyan a rekordbajnok müncheni gárda a legnagyobb favorit, de szerinte ha meg is nyeri a bajnoki címet a csapat, biztos, hogy nem nagy különbséggel.

A 62 esztendős szakember a Münchner Merkur című újságnak nyilatkozva kijelentette, hogy egykori csapata 23. bajnoki címére tippelne, de szerinte a végjáték szoros lehet a bajnokság hajrájában. „Erős a konkurencia, így a bajnoki címvédő Dortmund a rajttól kezdve ott lehet a Bayern nyomában. Idén különösen nehéz lesz a bajnoki címet megszerezni. Minden esélyesnek nehéz dolga lesz” – nyilatkozta Hitzfeld, aki azt is hozzátette, hogy a Bayer Leverkursent is képesnek tartja a bajnoki cím megszerzésére.

A veterán tréner szerint a Bayern esélyeit növelheti a klubhoz – éppen az egyik leendő riválistól, a Leverkursentől - visszatérő edző, Jupp Heynckes tapasztalata, valamint a csapata remekül sikerült nyári igazolásai.