Sportlövő Eb

Hegyi Norbert ötödik a trap első napja után

  • MTI

Remekül kezdett a férfiak trap versenyszámában Hegyi Norbert a Belgrádban zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságon.

A kontinenstorna hivatalos honlapja szerint az olimpiai szám csütörtöki alapversenyének első fordulójában a magyar lövő a 75 korongból csak egyet vétett el, így holtversenyben az ötödik. Szollár András ugyanebben a számban hat hibával 61. az első kör után.

A férfi trap alapversenye pénteken folytatódik, a lövőkre további 50 korong vár, és az Eb-n öt olimpiai kvótát osztanak ki.

Ugyancsak pénteken kerül sor a férfiak kisöbű szabadpuska fekvő, és a nők kisöbű sportpuska 3x20 lövéses összetett versenyére, előbbiben Sidi Péter, Jákó Csaba és Hári Péter, utóbbiban pedig Joó Éva, Veres Kata és Karmacsi Ildikó lesz érdekelt magyar részről.

Az olimpia programjában nem szereplő férfi futó céllövők 50 méteres 40 vegyes számában csütörtökön Tasi Tamás 587 körrel ötödikként végzett, Sike József 583 körrel 14., míg Dávid Balázs 563 körrel 21. lett, a csapat pedig a hetedik helyen zárt.