Olasz foci

De Rossi a spanyolok ellen tér vissza a válogatottba

A fegyelmi problémák miatt két válogatott mérkőzéstől "eltiltott" Daniele de Rossi ismét meghívót kapott Cesare Prandelli szövetségi kapitánytól. Az AS Roma középpályása jövő szerdán, Spanyolország ellen húzhatja ismét magára a címeres mezt.

Daniele De Rossi megbocsátást nyert, ismét pályára léphet a válogatottban

A Squadra Azzurrával 2006-ban világbajnoki címet nyert De Rossi még május elején kapott három mérkőzésre szóló eltiltást az Olasz Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságától, miután Simone Bentivogliót lekönyökölte a Bari elleni idegenbeli bajnokin. A futballista már nem is léphetett többet pályára a Serie A 2010-2011-es szezonjában. Sportszerűtlen viselkedése miatt az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli büntetésül nem hívta meg az Észtország elleni Eb-selejtezőmérkőzésre, és az Írország elleni barátságos találkozóra.

A 28 éves középpályás most megbocsátást nyert, és ott van a Spanyolország elleni barátságos meccsre készülő keretben. A két csapat augusztus 10-én mérkőzik meg.

Az olasz keret
Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Salvatore Sirigu (Paris St. Germain)
 
Védők: Federico Balzaretti (Palermo), Leonardo Bonucci (Juventus), Mattia Cassani (Palermo), Giorgio Chiellini (Juventus), Domenico Criscito (Zenit St. Petersburg), Christian Maggio (Napoli), Angelo Ogbonna (Torino), Andrea Ranocchia (Inter Milan)
 
Középpályások: Alberto Aquilani (Liverpool), Daniele De Rossi (AS Roma), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Inter), Antonio Nocerino (Palermo), Angelo Palombo (Sampdoria), Andrea Pirlo (Juventus)
 
Csatárok: Mario Balotelli (Manchester City), Antonio Cassano (Milan), Sebastian Giovinco (Parma), Giampaolo Pazzini (Inter), Giuseppe Rossi (Villarreal)